Eyrie: authentic immersion in the wild nature

Two Cabin  by Cheshire Architects

Eyrie is a project that includes two cabins designed by Cheshire Architects to an hour away from Auckland, New Zealand, close to Kaipara harbor.

The architect’s description: Eyrie comprises two houses near Kaiwaka. Each is barely larger than four sheets of plywood. They are made from wood, are off-grid and autonomous, their outsides burnt black. This project is part polemic, part escape. Holiday homes have become this country’s decadence. Our sub-prime estuarine site permitted a 1500m² palace. It forbade two 29m² cabins. At night we talked excitedly about Malevich’s Suprematism; in the morning we got up and wrote legal submissions on visual density and the attrition of driveways.

Cabins by Cheshire Architects - New Zealand

We wanted a different vision for New Zealand’s coastal future. In these houses a history of prismatic abstraction is conflated with a poetic of small boats bobbing in a sea of grass. There are no doors. One climbs up boulders and in through a window instead. We hoped that in subverting the shorthand language of building these little constructions might feel like something other than – and more than – houses. Photography Jeremy Toth

two cabins - sustainability by Cheshire Architects

sustainability- cabin - authentic immersion in the wild nature

Eyrie - Cabin by Cheshire Architects - New Zealand - authentic immersion in the wild nature

authentic immersion in the wild nature - cottage by Cheshire Architects

Eco-friendly -  authentic immersion in the wild nature

Cabin in New Zealand -  by Cheshire Architects

Interiors - Cabin by Cheshire Architects - New Zealand

Eyrie -  by Cheshire Architects

Interior cabin - New Zealand

Eyrie Cabins -  by Cheshire Architects

Eyrie authentic immersion in the wild nature -  by Cheshire Architects

Cabin by Cheshire Architects - New Zealand

Eyrie authentic immersion in the wild nature - Cabin by Cheshire Architects - New Zealand

sustainability- eco-friendly cabin

two cabins designed by Cheshire Architects

Comments are closed