facebook

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Project: Ioka Hood Canal Residence
Architects: Rice Fergus Miller
Location: Ioka, Washington
Photo Credits: Andrew Giammarco
Text by Rice Fergus Miller

Originally built by the owner, the existing home, with a daylight basement, sat on a waterfront lot with sweeping views of Hood Canal and the Olympic Mountains. The multi-level plan, which included a master suite on the third floor, no longer met their “forever home” goals. The top floor was demolished while the second floor was renovated to accommodate single-level living, including kitchen, dining, office space, and a master suite.

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

The 3,180 SF Ioka Hood Canal Residence is nestled in the hillside, essentially hidden from view as you approach. Once in the home, views are immediately revealed through expansive windows and high ceilings. A clean, simple form and palette provide the right backdrop for both art and nature. Bright interior walls offer a canvas to display the owners’ unique art collection while the natural beauty of the Northwest shines against the exterior’s black-stained cedar siding. The view is ever-changing color, light and mood.

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

living room, Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

kitchen, Rice Fergus Miller

bathroom, Rice Fergus Miller

bathroom, Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Ioka Hood Canal Residence by Rice Fergus Miller

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Park Slope Modern Row House / CWB Architects

This residence was a complete gut renovation of a 4-story row house in Park Slope, and included a new rear extension and penthouse addition. The owners wished to create a warm, family home using a modern language

Woodshed Vermont Guest House / Birdseye Design

Woodshed Guest House is a residential project nestled in the foothills of the Green Mountains in Pomfret, Vermont. Sited on a clearing on a steeply...

Dance of geometry and color in the bathroom

A dance of geometry and color describes the outstanding interiors of Brani & Desi.  Branimira and Desislava Ivanova, two Bulgarian young designers, succeed to...

Nordic Esthetics with a Touch of Industrial Style / House Behind The Wall

Our courageous and somewhat risky plan worked out and today, the clients live in a beautiful, modern house which combines the historical soul of its predecessor and nordic esthetics with a touch of industrial style.

Gold and Gray Apartment in Stockholm / Richard Lindvall

Designed by Richard Lindvall, the Gold and Gray Apartment is a minimalist residence located in Stockholm, Sweden. Richard Lindvall is a Stockholm based designer...

Bunk bed for kids’ room by Del Mar

A bunk bed is a stylish and convenient solution to maximize the use of a limited space that has to take in more people....