Residential ArchitectureHousesThis Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm

Architects: Studio Arc
Project: Small Holiday Cottage – The Hide
Location: Cornwall, United Kingdom
Photography: Unique Homes Stays

The client brief was to design a unique small holiday cottage inspired by a ‘bird hide’ concept, nestled within the wild gardens of a Listed thatch cottage. The Hide establishes its language from a dilapidated outbuilding originally located within the site.

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 1

Its form is simple and uncluttered and it displays earthy, rustic materials including silvering wood shingles and aged concrete render which will weather in time. Window openings are simple in form, and like the character of a bird hide blurs boundaries between in/outdoors to allow observation of wildlife at close quarters.

living area, Studio Arc

A series of peep hole windows are designed to replicate dappled sunlight gleaming through trees and two large angled suspended windows provide an abundance of daylight within the property by day, and the delight of stargazing at night.

living room, Studio Arc

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 4

kitchen, Studio Arc

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 6

bedroom, Studio Arc

bathroom, Studio Arc

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 9

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 10

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 11

This Small Holiday Cottage Combines Modern Aesthetics with Buconic Charm 12

Subscribe to our newsletter

Contemporary Duplex in Ramat HaSharon Displaying an Industrial-Creative Look

A contemporary duplex apartment in a new, residential building. The central idea behind the design was the creation of visual link between the floors (15th and 16th), to reinforce the vertical relationships and transform the cross sections of the spaces into more important and significant elements.

How Are Solar Tiles and Windows Lending a Designer Touch to Sustainable Homes?

Homeowners with an eye for style are going beyond traditional solar panels, with solar tiles and windows upping the design appeal of sustainable living.

Upgrading Your Office? 6 Tips for Redesigning Your Workspace

Recent investigations have shown that when the workplace where they work is all around planned, representatives are urged to take care of their work...

Inviting Apartment With A Stylish and Warm Interior Design

Architect: Bogdan Ciocodeica Studio Project Team: Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu Location: Bucharest, Romania Photography: Andrei Margulescu This stylish apartment was completed in 2016 by Bogdan Ciocodeica in collaboration...

Luxury Hedge Fund Office Space in Singapore by Elliot James

Elliot James Interior Design recently completed offices for Quadria Capital, an Asian Healthcare Private Equity Fund. The office was located on the upper floors of three...

Recommended Stories