Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards

- Advertisement -

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards

Mchumba is a newly created start up business by two people with experience in education and design. The founders have experience in a number of areas which gives them the ability to merge creativity, education, learning with a beautiful design. Under the name of Mchumba, in collaboration with Charlwood Design, the two have created a table with illustrative themes designed for kids between the ages of 3-8 years.

The basic idea was to assess the impact of digitization on children’s education, especially in areas of critical analysis and reasoning. Various themes are digitally printed on the table surface and covered with transparent paint. They are designed to encourage creativity, to attract children to use markers in order to express themselves by drawing on the table surface.

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (4)

The marker can be easily wiped off like the traditional blackboards. Each theme contains a number of elements designed to serve as “trigger” for the child, stimulating him to express his imagination and develop logic. Charlwood has conducted ergonomic researches in order to ensure the maximal comfort to the child. He also made a comfortable chair equipped with a storage compartment for markers. Mchumba has recently received the award which celebrates innovation and creativity, for the design concept of the prototype with the occasion of 2013 Design Melbourne Awards. In future Mchumba will enter into production.

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (6)

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (8)

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (9)

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (10)

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (2)

Prototype Mchumba winner at Melbourne Design Awards (3)

- Advertisement -

Chechaquo Cabin: Natural Modern Mountain Cabin Design

Chechaquo Cabin is a mountain home in Methow Valley tucked along the eastern edge of the North Cascades designed by Prentiss Balance Wickline Architects. From...

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

This 19th century duplex loft located in the historic Gilsey House building in the NoMad neighborhood of Manhattan, was converted from a hotel into apartments in the 1980’s, resulting in oddly shaped entry sequences and constrained living spaces.

NTI offices – vitality and vivid tones, by Liong Lie Architects

Liong Lie Architects has recently completed the interior and decors of the NTI headquarters offices in Leiden, Netherlands. NTI is an institution with over...

Renovating a Three-Bedroom Apartment in London

Project: Three-Bedroom Apartment in London Interior Design: TG-Studio Location: London, United Kingdom TG Studio has been chosen to realize the interior of this three-bedroom apartment in London....

Fenice kitchen inspired by the Baroque and Venetian theater

The collection of kitchens Eternity by Cadore Arredamenti expresses a well-defined, glamorous, independent design language that follows specific Italian tradition and artistic concept. In...

Norwich City Football Club & Colney Training Centre Transformation

Norwich City Football Club are the pride of Norfolk, and the only professional football club in the county. With their official grounds in the heart of Norwich at Carrow Road, the Club also has a training centre in Colney, South of the city.

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes

Rylston Road is the transformation of an old tyre shop into two beautifully designed maisonettes. The lower flat is a slick and colourful duplex apartment with a huge, warehouse-like, open living room/kitchen area opening onto the garden.

Recycled House / Nick Bell D&A

Recycled House is a semi-detached house designed by Nick Bell D&A, an architecture and design studio founded in 2008. The house is located in Petersham, a...

True North House Features a Unconventional Zig-Zag Metal Facade

Named after its sunny corner block, True North house is a home for an architect and family. The site contains two dwellings. At the rear, stables built in the 1880s was renovated to a one bedroom townhouse

Creek House, West Vancouver / Splyce Design

The Creek House project consists of the renovation and addition to a 1950s post and beam house situated within an established forest creekside environment in West Vancouver. Two creeks flow between large mature cedar trees and native plant species ...

Open and Light Architecture, Made in Swiss …Zen Villa

Switzerland makes me think about blessed neutrality, chocolate and watches. Have I missed anything? Of course, when saying Switzerland we also think about banks…Well,...