40′ Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin

Architects: Karen Mar, Pavitra Dholakia / YamaMar Design
Project: Hunting Cabin
Location: Manton, California, United States
Photographer: Bruce Damonte

One of our San Francisco clients had a dream of building a self- sustaining cabin on 1000 acres of pristine wilderness he owned just West of Mount Lassen. An avid hunter from his days growing up in Colorado, our client had spent years hunting on the property, and sleeping in an old Fleetwood trailer. A conservation easement in favor of the Nature Conservancy prohibited permanent development so we customized two shipping containers off site, and then transported the new ‘cabin’ via truck to the property. Together with the client, we chose an ideal landing spot next to an old creekbed, with sunset views of Black Butte cinder cone. The hunting cabin is completely off the grid and can be locked up tight when not in use.

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 1

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 2

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 3

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 4

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 5

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 6

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 7

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 8

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 9

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 10

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 11

40' Highboy Shipping Container Turned into a Cozy Hunting Cabin 12

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Lake House Völs in South Tyrol: On to New Horizons

noa* was commissioned by the municipality of Völs to build a small, attractive swimming hut with attached public changing rooms and sanitary facilities that would complement the scenic setting.

Oakland Hills House by Axelrod Architects

The Oakland Hills house was built originally in 1939, the house renovation aimed to update the property by creating a modern, spacious interior, without expanding its original footprint. The two-level house is perched on a hillside lot, overlooking Oakland and the San Francisco East Bay.

Black Urban Cottage / CoLab Architecture

This Black Urban Cottage was designed by CoLab Architecture, an architecture practice based in Christchurch, New Zealand. The idea of the Urban Cottage stems from...

Total Redesign of the Ground Floor of a Family Home

LLI Design have recently completed a total redesign of the ground floor of a newly built (c. 5 year old) detached house in Buckinghamshire,...