Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Project: Blackstone M+ Hotel
Studio: WJID Design
Interior designer: Huang Quan
Location: Shanghai, China
Photographer: Mconcept / Zhaoliang Qin
Text by WJID Design

Here is the oldest music cradle in Shanghai, with Shanghai Conservatory of Music, Shanghai Symphony Orchestra, Shanghai Symphony Museum, etc. Here, the Blackstone M+ Park came into being.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

As the central project of Heishi M+, designer Huang Quan repaired and rebuilt this BlackStone M+ hotel, making it both traditional charm and trendy style, creating a unique “Shanghai design style”.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Classical decorations such as precious tiles and staircase structure are still well preserved, letting the classics glow with new vitality.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Stepping into the lobby on the first floor, the industrial-style zenith has a great visual impact. The front hall is composed of several arc-shaped curves, depicting the Shikumen (Simplified Chinese: 石库门) in an abstract form, interpreting local architectural symbols in a modern form.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

In the bar, round wheels are hung in the mysterious and deep corridors, creating a sense of science fiction with light and shadow, inviting guests to escape from reality and enter the nightlife.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

The designer has laid nostalgic mosaic tiles in the corridors of the guest rooms, and the seaweed green marble walls are matched with retro interiors, giving them a romantic atmosphere.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

In the guest rooms, dark green, royal blue, wine red, gilt and other bold colors combine the artistic sense of Art Deco with the exquisite Shanghai culture.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Historical photos of the symphony orchestra’s performance are hung in the room, and the melodious melody echoes from the dusty time…There are often internationally renowned musicians and musicians staying here. In the rhythm and rhythm of the space, the music lovers unfold Dialogue across time and space.

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Office in Black Box Office / ALLENKAUFMANN

Office in Black Box Office / ALLENKAUFMANN

When closed the Office in a Black Box is a still presence and when open it takes an animated character. Light reflects and refracts off the brass L profiles and we can already see some patina from our hands meeting the brass.
Modern Two Bedroom Apartment 2

Modern Two Bedroom Apartment for a Retired Couple in Tel-Aviv

Immediately after purchasing the apartment, the couple contacted the Tel-Aviv based architecture & design firm Bronstein-Bracha Architecture & Design. Briefing the design team, The designers were asked to incorporate a very ambitious program to their 80 sqm wall partition plan.
Kissa Tanto Restaurant 9

Kissa Tanto Restaurant Inspired by the Vanishing Jazz Cafes of the 1960s

Tucked into the upper story of a delightfully faded building in Chinatown, Kissa Tanto is a little jewel designed by Ste. Marie, an internationally...
Grandezza Housing Units in Malaysia by ONG&ONG Group

Grandezza Housing Units in Malaysia by ONG&ONG Group

Conceptualised as a resort-style urban haven in the serene township of Eco Sanctuary, Grandezza comprises a cluster of housing units characterised by contemporary design aesthetics and touches of luxury.

Selective Loft – Expose the Old, Insert the New, Distress, Repeat

The owners of this 2300 sf converted loft in Soho had a clearly defined vision for their what their renovation wasn’t. Their close friends and neighbors across the elevator had recently renovated their identical loft with BC—OA - a project we titled “ The Selective Loft ”...

More Articles Like This