ECCO Xi’an Office by HONG Designworks – A Space Infused with Natural Rhythm

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Project name: ECCO Xi’an Office
Location: Chang’an Road, Xi’an, China
Design firm: HONG Designworks
Chief designers: Dang Ming, Li Dandi
Design team: Tang Xin, Xie Xu, Qian Xiaoqian, Ao Qinge, Wang Qing, Yan Zhen, Wang Haichuan, Wu Hongye
Decoration design: YIMU Designworks
Construction firm: SDCIC Construction Group Co., Ltd.
Area: 1,344m2
Completion time: March 2020
Photography: Tan Xiao / Studio Ten

HONG Designworks was invited to conceive ECCO’s Office in Xi’an, China. By drawing inspiration from the continuous movement of nature and rhythm it generates, the design team created a series of dynamic scenes that fit into the brand’s values, and integrated natural ambience, rhythm and positive state of life within the space.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Set independently at one side, the brand logo wall is in pure white and complemented by soft light. Besides, the designers extracted elements from mottled old city walls of Xi’an, and combined them with ECCO’s spirit of leather innovation, to create a leather brick wall with mixed colors in the reception area. Leather bricks of different colors correspond to distinct phases in leather making, and echo the appearance changes of Xi’an city walls over the last several hundred years.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

The undulating rhythm of the wall as well as innovative oriental and occidental elements catch visitors’ eye. The built-in leather bricks are gift boxes that can be taken away by visitors, making up for the regret of not being able to bring back one brick of Xi’an city wall as a souvenir.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

The collage of materials shows the collision of different textures and colors, which together form a diversified three-dimensional space. It gets rid of the monotonous color palette in traditional spatial design, produces astonishing visual effects, and adds fun to the daily interaction between people and space.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Beside the reception area, there lies a relatively private resting area, which features simple structures but a distinctive image. The hanging leather artworks are inspired by the Shaanxi shadow puppetry and are made of ECCO’s leather materials. This small-scale space shows a modern aesthetic, and highlights the integration of Xi’an and Danish cultures.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

The reception area opens to the waiting area, and provides multi-layer visual experiences from different viewing angles and distances. The photo hung on the wall presents the wheat field next to ECCO’s Danish factory. It not only conveys the brand’s culture, but also adds natural elements to the space.

Artwork-at-resting-area

The interpenetration of blocks causes many overlapped parts, on which the collage of materials creates rhythm and contrasting scenes for the space.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Stepping into the conference room, shadow puppetry art installations on the wall come into view. Those exquisite wall adornments were handmade by an inheritor of the intangible cultural heritage. The etched aluminum artwork features natural grain, which conveys the brand’s concept in a subtle manner.

Break-area

The space outside the conference room is turned into a break area. Bright yellow hue highlights this functional area, while the semi-closed ceiling produces an atmosphere of resting in open air. The horizontally suspended wooden table has steel structure inside, which enhances stability and is inserted into the wall to separate circulation routes.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Next to the break room is the VIP lounge, which echoes the reception area in style. The designers drew inspirations from shoe last, a traditional shoe-making tool, to decorate its backdrop wall. The unique artworks become a visual focus, and evoke visitors’ curiosity about the shoe-making craftsmanship.

plan

Moreover, the large glass curtain wall provides an open view to the historical Yongning Gate nearby, which was for welcoming guests in ancient time. The design of ECCO Xi’an Office not only embodies local culture, but also expresses hospitality to guests.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

The workspace is free, comfortable and open. Diversified working areas and colors generate an energetic, inspiring environment, while also balancing the rhythm between the space and users.
Independent office rooms are connected to the open working area via transparent glass doors, and adopt a calmer tone to match the scenarios.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Nature and rhythm are the sources of inspiration for ECCO Xi’an Office, and provide the power for continuous innovation. As conceiving this workspace, HONG Designworks adopted creative approaches to interpret nature and the brand’s values, hence created pleasant experiences and a workspace with lasting vigor.

ECCO Xi'an Office by HONG Designworks - A Space Infused with Natural Rhythm

Artwork - shoe lot

VIP-lounge

VIP-lounge

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Relax House, FORM Bureau

Relax House / FORM Bureau

Relax house with 94 m2 area, located in the suburbs of Kiev. This is the most quickly implemented project by FORM bureau - 4 months from foundation to the bulb. The author is Viktoriia Shkliar.
Javier Müller

Duplex Transformation in Geneva, Switzerland by Javier Müller

A dark and overly partitioned starting space. We propose a complete redistribution introducing a central block that redefines open but clearly differentiated rooms.
Wilderness Ridge House Maximizing Its Privileged Location

Wilderness Ridge House Maximizing Its Privileged Location

Pushing the more modern edge of mountain modern, the Wilderness Ridge House hovers within the trees on a steep hillside with views from Lone Peak to Yellowstone Park.
2001 Odyssey - Porch House 6

2001 Odyssey: Porch House with Modular Design

2001 Odyssey is a project of modular homes conceived by Lake Flato Architects, located in Wimberley, Texas. The architects focused on porches and other...
A Renovation of a 1950's Era Home into a Gathering Space for Family and Friends

A Renovation of a 1950’s Era Home into a Gathering Space for Family and...

Central Area Home project completed by Fivedot is a renovation of a 1950's era home into a gathering space for family and friends. The existing home was a small square on a large lot.

More Articles Like This