Flatiron Loft: Balinese craft juxtaposed with the Industrial style

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (1)

MAD studio has renovated this loft style residence, with an area of 1900 sqf, located in Flatiron district from New York. The tone was influenced by Balinese craft juxtaposed with the Industrial style of New York City. The interior design and finishes rely on materials such as hand-painted floor tiles, custom made millwork and petrified wood. All these materials create a contrast of textures and colors that stand out in the entire space. The chromatic is dominated by balanced earthy colors and invigorated vivid splashes of color and expressive. Everything is well highlighted and brought to the attention by the white background. The lofty open floor plan connects the living room, den, dining area and kitchen providing functionality and comfort for the family lifestyle. Flatiron Loft via Matiz Architecture & Design

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (2)

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (3)

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (4)

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (7)

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (6)

Flatiron Loft Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (5)

Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (9)

Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (8)

Balinese craft juxtaposed with the Industrial style - HomeWorldDesign (10)

Must Read

C5 Residence, Brazil / Martin Arquitetura + Engenharia

C5 Residence, Brazil / Martin Arquitetura + Engenharia

In the C5 Residence, the users' choices and preferences configure the personality and functionality of this home. The main residents, a 9-year-old girl and a 6-year-old boy, when asked what they would like the new house, were quick to say, "We want a garden to play with!"