Architecture and Interior Design StudiosCOLAB Architecture + Urban DesignHighland East House by COLAB Architecture + Urban Design

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design

Highland East House

Architect: COLAB Architecture + Urban Design
Project: Highland East House
Location: Portland, Oregon, United States

The Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design is a 4,300 square foot, five-bedroom, four-bathroom residence located in Portland’s SW Hills. The design harkens back to a Pacific Northwest style of mid-century modern houses constructed in Portland in the nineteen sixties.

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design

The house has a series of two courtyards. One at the main entrance and another for outdoor dining and entertaining adjacent to the living and dining rooms. The courtyard at the main entry provides for separation for the suite on the northwest corner allowing it to be used in a residential manner or as a private office.

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 1

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 2

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 3

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 4

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 5

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 10

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 6

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 7

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design 8

Room No Roof – Extension of a 1950s Residential Building in West London

Room No Roof is situated on a prominent corner of West London. It is a house extension and refurbishment of a 1950s residential building on Portobello Road that reacts to the surrounding environment, including the local property market.

Fascinating Living Space in Istanbul Exhaling Elegance and Comfort

This cozy, garden floor flat is located in Etiler, a high end residential area in İstanbul well known for its lively neighbourhood. Our design approach was to create a stylish environment that reflected the clients lifestyle at its best.

Ocean House Sculpted from Concrete, Timber and Glass

It’s a holiday house on the Great Ocean Road that once experienced, is never forgotten. Just 100m stroll from North Lorne’s secluded beach, Ocean House redefines the concept of a beachside retreat.

Related Articles