Residential ArchitectureHousesGarden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home

Architects: Six Four Five A
Project: Garden Studio
Location: Toronto, Canada
Area: 100 sq.ft.
Photography: Ashlea Wessel

Created for a young family who needed a separate office and to expand their living space, Garden Studio is designed as a walled oasis and a safe green space for their 1 year old to run around.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 1

Cedar strips & matching wood boards are used for the decking, fencing and studio cladding to create a unified space to frame the well-grown trees and green lawn.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 2

The vaulted ceiling is designed to reflect the angle of the southern sun – allowing maximum sunlight into the studio.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 3

Stud wall storage allows books to be displayed as artwork.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 4

Custom storage between the wall studs free up floor space.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 5

The studio being visually and physically connected to the yard and house allows the clients to connect together as a family more easily.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 6

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 7

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 8

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home 9

Three Black Timber Pavilions Connected by a Masonry Wall

The house sits firmly along a winding ridgeline on the outskirts of the small township of Fish Creek. The home surrounds itself in a highly textured brickwork wall in response to its exposed position to strong local winds and a nearby country road.

Parisian Apartment with a Gorgeous Interior Design Customized with Walnut and Glass

Glass & Walnut is an attractive two-storey Parisian apartment designed by studio CUT Architectures. Description by CUT Architectures: The apartment spreads over two floors, with...

Terraces Home – Agritecture Project by H&P Architects

Terraces home is a single-family residence designed by Vietnamese studio H&P Architects. Project description: As a part in a chain of Agritecture development projects, Terraces...

Beachfront Private Villa on a Protected Bay in Tulum, Mexico

Casa Xixim is a beachfront private villa designed by Austin-based Specht Architects. Nestled between the turquoise ocean and the emerald jungle, Casa Xixim offers a...

Rainforest Retreat on the Coast of Vancouver Island / AGATHOM Co.

Located on the coast of Vancouver Island, British Columbia, this small dwelling provides the client with a retreat to call home, and an art studio in which to work.

Related Articles