Reconstruction of the Artist’s Studio in a Residential Loft, Paris

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (1)

Situated on a courtyard in the 20th arrondissement in Paris, this 50m² artist’s workshop (13m longx3.5m wide x 5m high) was transformed into place of life by the office NZI Architectes (Gianluca Gaudenzi and Sandra de Giorgio).

Divided on three half-levels, everyone has a proper function. The bedroom, a real “glass-hut”, dominates the rest of the house: it’s accessed through a stair fourniture in kitchen.

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (2)

Everything was planned to maximize the space and to offer a feeling of size (greatness). Every space follows one another perfectly, nothing comes to break the perspective. The lounge is as on a base : the kitchen, on one side and the bookcaseof other one, come to fence this magnificent loft.

Architects: NZI Architectes
Location: Paris, France
Area 50.0 sqm
Photographs: Juane Sepulveda

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (3)

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (5)

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (4)

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (6)

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (8)

Reconstruction of the Artist's Studio in a Residential Loft, Paris (7)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury

The single house "olion" is situated in an olive grove with olive trees planted in the beginning of the 16th century, in Thassos island. The L-shaped villa, with its functional volumes distinctly separated, unfolds in two levels.

Up-Cycled Warehouse / Zen Architects

Completed by Zen Architects, the Up-Cycled Warehouse project transforms a 1960's warehouse into a comfortable, sustainable family home. Although the existing structure lacked the inherent...

Withrow Laneway House by Studio North

The Withrow Laneway House sensitively and unobtrusively contributes density to the urban fabric of Parkdale by making use of the laneway as its front street. The laneway house is tucked away behind the original Withrow House, a municipally designated heritage resource.