i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home

- Advertisement -

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House

Architects: i.s.m.architecten
Project: AV house / extension and renovation of a row house
Location: Sint-Niklaas, Belgium
Photography: Luis Díaz Díaz

AV is a renovation of a row house in Sint-Niklaas. Starting from a typical Belgian situation of historically grown extensions, the first step was to sanitise the existing building and bring it back to its former self.

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 1

In the newly built addition two strategies were developed with the focus on spatiality and light. By changing the direction of the building an creating and angle a more spacious addition was created. By introducing a patio and a skylight between the old and the new building, sufficient natural lighting was assured.

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 2

Three pivoting doors create the back facade that when opened provide a continuity between the interior and exterior space. This continuity is further achieved through the use of the same material for the inside and outside floors (polished concrete).

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 3

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 4

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 5

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 6

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 7

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 8

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 9

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 10

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 11

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 12

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 13

i.s.m.architecten Have Transformed a Row House into a Light-Filled Family Home 14

- Advertisement -

Pear Tree House in South London by Edgley Design

Edgley Design has designed Pear Tree House in South London. Edgley Design is a young, creative award winning RIBA Chartered architectural practice based in...

Musk Bunker: Modern Prefab Cabin by Modscape

Musk Bunker is a stylish modern prefab cabin designed by Melbourne-based Modscape. The design concept lends itself to the ideal bush hideaway. Perfectly proportioned and...

Oblong House is Designed to Sit Naturally in the Open Field Landscape

The architectural style of the Oblong house is based on the characteristics and cultural context of the site. The goals of its design were authenticity, simplicity, locality and sustainability. The building’s idiom is simple; an oblong that settles naturally into the landscape of the open field.

Loft-Style Apartment in Sankt Petersburg / Zilina Brothers

Zilina Brothers have designed this 67 sqm loft-style apartment for a young man who lives in Sankt Petersburg, Russia. As it might be expect an...

Puente House by LLAMA Architecture and Urban Design

The Puente house is designed and will be built as a piece of furniture, out of cedar, a local material widely used for structural properties and rot resistance. This project was developed from an intensive research and understanding of its site, and directly responds to its placement in the heart of the Great lakes St Lawrence Forest.

Architect Luca Compri Combined Wood and Iron to Modernize a 1960s Apartment

The project is a renovation work which has completely changed the distribution and the interior space of a 120 sm apartment built in the 60’s in Varese. The old partition walls and the long corridor have been demolished to give place to three big boxes inside the apartment

Williamstone Farm Steadings in North Berwick, Scotland / Studio LBA

Williamstone Farm is a stunning B Listed farmhouse and collection of steadings built circa 1800, located within a four acre plot on the edge of North Berwick. Our remit was to re-configure the existing 4 bedroom farmhouse ...

Milwood Residence, Venice Beach, California

Located in heart of the Venice neighborhood, the Milwood Residence is a 3,700 square foot single family home created with the intention of connecting its occupants to each other and their surroundings.

Integral Refurbishment in Alicante for Eduardo, Laura & Enzo

This Project consists of the integral refurbishment of a home in Petrer (Alicante). The existing building occupied a constructed surface of 138m2, 19 of which correspond to a porch.

Yellowstone Residence, Montana / Stuart Silk Architects

Perched at 8,100 feet on the side of a mountain in Montana’s Madison Range, the massing and materials of this house are derived from the powerful landscape. The exterior of the Yellowstone Residence is a composition of core-ten steel and board-formed concrete ....

Stanley Ridge Shed: Colorado Weekend Retreat by SALA Architects

Accompanying a mutual friend nearly as long ago, the architect visited the site as a guest and years later could easily recall the inspiration inherent in the site. Ultimately dream and inspiration met to create this weekend retreat.