Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca, New York

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca,

Designer: Soren Rose Studio
Project: Hudson Street apartment
Location: New York, United States
Photography: Thomas Loof

It’s difficult, strike that, it’s impossible to find a pre-war space in TriBeCa that hasn’t been renovated, but that was just the case with this blank canvas from the 1800th, with a modest 1,400 square-foot, one-room studio that hadn’t been touched for at least 50 years. Most lofts are dark in the middle, but this space has windows on three sides, plus an enormous skylight creating this amazing light Scandinavian minimalism that we love.

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 1

In the old days it was a paper factory, and in the old oak floors you could see the oil stains and mounting screws from where the machines had been. The apartment has become another great example how we join Scandinavian modernism without forgetting that we are in New York.

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 2

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 3

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 4

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 5

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 6

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 7

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 8

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 9

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 10

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 11

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 12

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Hot Walk Cafe / ALLARTSDESIGN

A new release of ALLARTSDESIGN - a pan-Asian project Hot Walk cafe was opened in Perm (Ural, Russian Federation). The cafe is located in a separate building with an area of 570 sq ft and offers its visitors fresh and healthy food in boxes at democratic prices.

44 sqm Apartment Refurbished in Tel Aviv by XS Studio for Compact Design

In this 44 sqm apartment, the choice of black veneer proves the strong effect a dark color has on a small space. The apartment, located in a beautiful preserved building with high ceilings in the center of Tel Aviv was designed for a couple of successful career men and their dog.

Pacific Pavilion by Studio John Irving Architects

The Pacific pavilion opens out in two directions, to the east (ocean) and to the west (farm). The views in both directions seem to go forever, the rolling hills give the ocean views a run for their money. The remote location meant the project needed to be manage extremely well and it also needed to fit within a challenging timespan.