After Being Flooded Many Years, This Space Was Transformed into a Wonderfully Intimate Bistro

- Advertisement -

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (9)

Located in Karlin district (Prague, Czech Republic), Nejen Bistro was designed by mar.s architects.

Description by mar.s architects: Affected by the hundred-year flooding of 2002 in Prague, the site in the increasingly popular district of Karlín for Nejen Bistro has been transformed into a wonderfully intimate bistro.

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (3)

This event [the flood] is reflected in the interior of the bistro, and thus the walls struck by the water were cleaned down to the bricks and kept that way, while the remaining parts of the bistro are plastered.

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (2)

However, the main motive of the bistro is the interconnection of the restaurant and the kitchen. They form a unified area where everyone sees everything and nothing is hidden. Just like the meals, the interior is also clean without unnecessary additives, and it doesn’t hide anything, maybe just the passing through the library.

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (5)

With nightfall, the bistro brightened through the day changes into an intimate place perfect for tasting great wines thanks to clumps of slightly glowing ‘Edison light bulbs’. Photos BoysPlayNice.

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (4)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (6)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (7)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (8)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (10)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (11)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (12)

After being flooded many years, this space was transformed into a wonderfully intimate bistro (1)

- Advertisement -

Ishawooa Mesa Ranch in Wyoming / Lake Flato Architects

As unique as the stunning Wyoming landscape surrounding, the Ishawooa Mesa Ranch is the result of a successful partnership between wonderful clients, Lake Flato Architecture of San Antonio, Texas and Yellowstone Traditions.

First Lessons House / Ray Dinh Architecture

The beauty of this project is the site itself, which overlooks the Portsea Lagoon and Wildlife Reserve. First Lessons House sits low amongst the existing myrtle and tea-trees, at the back corner of the site.

Objet Élevé – Solution to Save Space by Mieke Meijer

The Objet Élevé, and is made of oak and steel, being ordered for the designer's home. The lower half of the ladder is used as storage space and shelves, all being part of a desk.

Peak-a-Boo House: Addition and Renovation by Post Architecture

Located in Etobicoke—a suburb of Toronto—Peak-a-Boo House overcomes those challenges, delivering a modern, light-filled, and liveable home for its new owners.

D House – Two Storey House Situated at the Top of a Cliff

Located on the coast of Chile, D House was designed by Panorama Arquitectos in collaboration with WMR Arquitectos. This house in Matanzas is situated at...

Peekaboo House by Carter Williamson Architects

Peekaboo House is named by the large box window that hangs from the level 1 addition, where the building is strategically shifted to take advantage of views towards the nearby Punch Park.

Coronado Bungalow: 1927 old building redesigned in Arizona

Coronado Bungalow is a project jointly conducted by Joel Contreras (ContraMark) and Jonah Busick (Foundry 12) in Phoenix, Arizona. Built in 1927, the bungalow has received...

El Teatro Residence in Barcelona / Cadaval & Solà-Morales

El Teatro Residence tries to respect to the maximum the original condition of the existing warehouse. Its structure is not modified, only reinforced. Its walls are not demolished just restored and the few new architectural elements ...

Korokoro Bush Retreat / Parsonson Architects

The Korokoro Bush retreat sits at the end of a narrow road,perched on a steep hillside, looking down a bush-clad valley to the Korokoro Stream with views out to Wellington Harbour through a V in the hills. It is two storied with bedrooms upstairs and livings spaces below.

Holland Park Apartment – Remodelling of a Grade II Listed Building

This 1000sq ft Holland Park apartment was originally the second floor of one the white stuccoed villas. The conversion to flats meant that over time many alterations to the original layout had accrued.

Tukurito Architects Designed the Arakabe House Using Traditional Japanese Construction Methods

By valuing a long-established, traditional construction method in Japan as well as natural materials, we aimed to design a sustainable indoor environment for the Arakabe house. Lawns with rich green plants are located on the south and east sides of the house.