Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

- Advertisement -

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

James Dawson Interior Design has designed Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior.

Description by James Dawson: Avant-garde in design and inspired by all things Parisian the space exudes sophisticated textures and clean-lines. The hand-drawn layout of the black and white wallpaper lifts the spaces and excites with an unexpected twist.

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

Custom-made black wooden veneer throughout and the large windows allow masses of light to flood into the apartment that were softened with the use of sheer white curtains throughout the apartment.

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

The decoration of the living area was furnished minimally in soft natural tones allowing the finer details of the wallpapering, polished brass custom designed door handles, island legs and the beautiful Louis Poulsen pendants to remain the focal point of the space. Visit James Dawson Interior Design

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade flat with a charming monochromatic interior

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

Marine Parade apartment with a charming monochromatic interior

- Advertisement -

The Glade Residence / DLM Architects

The Glade residence is sunk into the topography of the site, within a clearing in the trees, hence the name 'The Glade'. A large basement utilises existing site excavation, with the ground floor enclosed in Guernsey granite sourced on site, with highlights or natural lime render at openings.

Stonington Residence / Joeb Moore & Partners

The Stonington Residence, a recently renovated and restored historic house, is sited between 300 feet of waterfront and a large meadow in Stonington, Connecticut. While the house is situated on a small stone ledge, additional rock outcroppings of the landscape help to organize the outdoor spaces, which include a studio and garage, a pool, and patios.

Loft Bed is a Good Option for Rooms with High Ceilings

G-Roc is an apartment in Eixample Dret, Barcelona, designed by Nook Architects and Gustavo Cela. The apartment has an area of 55 square meters. High ceiling of...

Tasman Lifestyle Home by Bell Stephenson Architects

Tasman Lifestyle Home is a family home designed by Stephenson Bell Architects. Description by Bell Stephenson: Stage one of this permaculture inspired new home and...

Concrete Beach House With Industrial Features

Designed by BAK Architects, this amazing concrete beach house is located in Buenos Aires Province, Argentina. Description by BAK Architects: The land of 20 m...

Modern Montauk House by Bates Masi Architects

Montauk, NY, resembles many other small seaside communities. However, it possesses unique characteristics that imprint lasting memories. The weather is unpredictable with banks of heavy fog and gusty winds.

Traditional Portuguese Architecture Combined with a Contemporary Style: Melides House

Designed by Manuel Aires Mateus, and completed in 2015, this house is located on the edge of a small chain of hills. Set in...

La Casa: Inspired and Elegant Wooden Surfaces

" La Casa " of Paul & Sigi faces the important greenery of Parc Lafontaine in Montreal, hence the use of wood in the...

Bienville House, New Orleans / Nathan Fell Architecture

Logistics of a working family typically requires all (family members) to stay tethered to their homes for longer periods than each would prefer individually. This can become a phycological drag when all your time at school, work and home is spend indoors, as had been the case for a New Orleans Architect and his family.

Coastal Modern House – In the Dunes / Caleb Johnson Studio

This coastal modern house was influenced by the vernacular coastal structures that can be found dotting the Maine coast. The building was simplified to pure geometric forms and then manipulated and modernized to take advantage of the sea ...

This House is Like an Archaic Stone Block in Middle of the Forest

This concrete house was designed by Swiss studio Wespi de Meuron Romeo Architects in Caviano, Switzerland. Description by architect: The house, designed as a residence for a...