Residential ArchitecturePenthousesFocus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

Focus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

Focus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

Project name: Focus Hangzhou
Location: Intersection of Guanlan Road and Jinji Road, Xiaoshan District, Hangzhou
Interior design: CCD / Cheng Chung Design
Art consulting: CCD · WOWU Art Consultancy
Area: 673 square meters
Photography: Wang Ting
Courtesy of CCD

Overlooking the river and connecting with the sky, FOCUS HANGZHOU embraces an unparalleled setting. With the spirit of the era, it ambitiously defines the skyline of the city, and forms a new iconic landmark building cluster on the bank of Qiantang River together with the Hangzhou Arch among the seven “Big Dipper” towers.

“Urban landmarks are not so much about a name, but more about a pattern, a kind of power and grandeur, and a poetic lifestyle that integrates Eastern artistic conception with Western form.” — Joe Cheng

Focus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

Gesture on the skyline
The floor-to-ceiling glazing brings in 270-degree clear views of the outdoor landscape, unfolding gradually like a scroll painting. The designers knows profoundly the role of the “window”, which offers a glimpse of the city’s evolving culture and meanwhile unveils the spiritual codes in the architecture.

Focus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

To let everything on the river bank compose a natural view — this is the core idea behind Joe Cheng’s vision of FOCUS HANGZHOU. The open layout breaks the boundary, removes the visual barrier among the foyer, the living room and the study, and blends aesthetics with formality. Forming a more expansive, holistic whole, the space brings in the fluidity of the turbulent water outside the window.

Focus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

The “blank” space expresses the conception of “creating something from nothing” in Oriental aesthetics. The real and the virtual interweave, naturally forming into an intriguing scene. The space becomes a stage, where people are like dancers that create dynamics and rhythms.

Focus Hangzhou by CCD / Cheng Chung Design

A sense of architecture
Echoing with the iconic Hangzhou Grand Theater and Hangzhou International Convention Center across Qiantang River, FOCUS HANGZHOU embodies the power and enlightenment of the city’s landmarks in interior design. The designers emphasize a sense of architecture in the interior space through the structural blocks, the streamlined window frames, and the progressive, orderly circulation route.

dining room, CCD / Cheng Chung Design

Upon stepping in the space, people are embraced by its grandeur. The living room area is open and expansive, complemented by interweaving light and shadows from outdoors and indoors, irregularly formed sofas and floor lamp, with the semi-circular lines shaping a magnificent scale.

bathroom, CCD / Cheng Chung Design

In the simple and elegant setting, a block with rounded edges is specially added to the dining area. With ripple pattern and a hollow-out opening, this structural block allows for a glimpse of the buildings on the river bank under different light conditions. Like a frame, it captures the cityscape.

bathroom, CCD / Cheng Chung Design

Unbounded potentiality
The 30-meter frontage that faces the outdoor landscape, the fascinating river view, the undulating building skylines and curvy forms, are sources of inspiration for the interior design. The artistic aesthetic and the functional division created on this basis can better cater to urban elites who value the quality and dynamics of life.

bedroom, CCD / Cheng Chung Design

With an unparalleled 270-degree river view, the space invites people to sit and chat, take a sip or lie down to watch the outdoor landscape, embracing the sky, the city, the sun and the moon.

In the long river of time, each of us is a “gold” collector. This is a space where the occupants can gather the events they’ve unfolded over the years. It offers unbounded potentiality, interweaves different states of how we live our realities, in which different futures are played out.

bedroom, CCD / Cheng Chung Design

bedroom, CCD / Cheng Chung Design

bedroom, CCD / Cheng Chung Design

home office, CCD / Cheng Chung Design

floor plan

Argentinian Restaurant Gran Fierro by Studio Formafatal

The establishment of the Formafatal studio in 2015 was accompanied by the design and implementation of the interior of the Argentinian restaurant Gran Fierro I in Voršilská Street in the centre of Prague.

Krakow Apartment by Studio hilight.design

Studio hilight.design is fully responsible for the design concept, arrangement, interior project and final supervision of the implementation on this investment.

Two-Storey Addition at the Back of a Single Storey 1910 Cottage

The wraparound swimming pool plays the starring role in these alterations and additions and becomes the architectural pivot that binds one hundred years of history. The organic two-storey addition at the back of a single storey 1910 cottage

Traditional Somber Interior Redesigned into a Modern Environment

The transformation of a somber traditional interior into a joyful modern open environment was designed to be a vessel for the clients’

Weekend House Nové Hamry by NEW HOW Architects

The Weekend House Nové Hamry is only a few meters from the edge of the forest, from where it grows up towards the tops of spruces.

Recommended Stories