PhotographerLaura Metzler Photography1906 Victorian Row House Was Fully Restored with Entertaining in Mind

1906 Victorian Row House Was Fully Restored with Entertaining in Mind

Teass / Warren Architects Renovated a Victorian Row House

Project: Renovating a Victorian Row House
Architect: Teass \ Warren Architects
Contractor: Lot Squared Development
Interior Designer: Evelyn Pierce Design Studio, LLC
Structural: FMC
MEP: KK Engineering
Location: Logan Circle, Washington, D.C.
Photographer: Laura Metzler Photography

Lot Squared Development engaged Teass/Warren Architects to luxuriously restore & renovate the 4,200-square-foot property while keeping its original 1906 Victorian architecture. Taking advantage of the elegant proportions of the existing home, the layout was updated with a modern floor plan that emphasizes entertainment and comfort. The Victorian row house is centered around an open staircase that visually connects all floors. Other notable design elements include: large windows, which allow sunlight to fill the house, a roof deck providing stunning views of the city, private secured parking and an elevator, serving all floors, which allows for aging in place.

Teass / Warren Architects Renovated a Victorian Row House

Teass / Warren Architects Renovated a Victorian Row House

Teass / Warren Architects Renovated a Victorian Row House

Teass / Warren Architects, staircase

Teass / Warren Architects, living room

Teass / Warren Architects, bedroom

Teass / Warren Architects, bathroom

Teass / Warren Architects Renovated a Victorian Row House

Teass / Warren Architects, terrace

Teass / Warren Architects Renovated a Victorian Row House

Remodelling of the Lower Ground Floor of a Victorian Townhouse: Mo-tel House

Mo-tel House is a remodelling of the lower ground floor of a Victorian townhouse in Islington, London, for a young family of four.

Shugaa – Room for Dessert / Party / Space / Design

Shugaa - Room for Dessert was completed recently by the Thai studio party / space / design. The Shugaa is the french style of delicate...

Macmillan Learning Office by Cushing Terrell

The tenant improvement project for Macmillan Learning's 32,000-square-foot office in Austin, Texas supports their goal to cultivate knowledge sharing among customers and team members alike.

Geometric Shapes and Metal-Wood Combination by Kutarq Studio

Kutarq Studio is a design studio led by Jordi López Aguiló that focuses on design through a methodical process and formal research. They recently paired up with Nicolas Perot to create Collection Y, which consists of three minimalist and clean oak pieces with elegant functionality.

Hazel Road Residence, a Renovation and Addition to a 1950s Home in Berkeley, CA

This 1950’s house was long in need of an upgrade and expansion to capitalize on otherwise ‘good bones’ and to satisfy the needs of a family with young children.

Related Articles