Restaurant Interior DesignKOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

KOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

Project: KOi Restaurant
Architects: Box: Arquitectos
Team: Barbara Morgado, Oscar Catarino, Fabiana Velho Cabral
Location: Ponta Delgada, Portugal
Area: 350 m2
Year: 2020
Photo Credits: Ivo Tavares Studio
Text and Photos: Courtesy of Box: Arquitectos

Inserted in a hotel unit – Azoris Royal Garden Hotel – in Ponta Delgada, the KOi restaurant in open since 2004, already presented some need for revitalization, despite the predominant relation with the central courtyard of the hotel, characterized by its garden of strong oriental inspiration and its mirror of water inhabited by carp [KOI].

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

It will be the strong relation of this space with the mentioned garden, which presents itself as the project’s generating idea, bringing the garden to the interior of the restaurant, implying a total permeability of the spaces, interior and exterior, emphasizing the spaciousness and brightness that define the space.

interiors, BOX Arquitectos

The KOi restaurant is characterized as an interior garden, an integral part of the exterior, mirroring the same symbolism and balance, with the presence of vegetation that flows through the ceilings, in line with the various moments of artificial lighting with scenic effect, and the acoustic panels that, in addition to their primary function, assume the carp form: symbol of prosperity, longevity and fertility.

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

Despite the overall general view of the room, several dining areas are defined, characterized by traditional tables and in more welcoming lounge areas, in order to allow different ways of receiving, so the space can adapted to the various meal times of the day.

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

The materials use choice was based on its nobility and resistance, in order to guarantee easy maintenance without prejudice to confort.

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

decoration, BOX Arquitectos

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

hospitality, BOX Arquitectos

entrance hall, BOX Arquitectos

kOi Restaurant in Ponta Delgada by BOX Arquitectos

Subscribe to our newsletter

Blend Labs Office in San Francisco by Studio O+A

O+A’s challenge at Blend Labs in San Francisco was to bring the nimbleness and comfort of a modern tech office to a financial services company eager to take the angst out of mortgage transactions.

Dynamic Street Installation in Vallero Square in Jerusalem: Giant Urban Flowers

HQ Architects have designed a dynamic street installation in Vallero Square in Jerusalem. A set of giant urban flowers react to different occurrences in...

Major Renovation of an Apartment Built in the Early 60´s in Sao Paulo

The project is a major renovation of an apartment built in the early 60´s in Sao Paulo, which already had a good plan, yet compartmentalized in it´s original distribution. Our proposal retains much of this distribution, but applying a series of changes that transform not only the space of the apartment

Santa Lucia Preserve Residence, a Private Retreat in Coastal California

Located at the point where rolling hills meet meadows of native grassland, the Santa Lucia Preserve Residence One was designed to sensitively merge with its landscape.

Sonoran Desert House / Rob Paulus Architects

Project: Sonoran Desert House Architects: Rob Paulus Architects Location: Tucson, Arizona Area: 1,837 sq. feet Year 2015 Photographer: Liam Frederick This modern house in the Catalina Mountain foothills responds to...

Recommended Stories