Residential ArchitectureEducational ArchitectureAnglia Ruskin University – 4th Floor

Anglia Ruskin University – 4th Floor

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University
Architects: Oktra
Location: London, United Kingdom
Year: 2020
Area: 32,000 sq ft
Photos by Oliver Pohlmann

Following on from their previous work with Anglia Ruskin University on the third floor of the Import building at Republic London, Oktra were also appointed to fit out the fourth floor. ARU wanted the fourth floor to have a wayfinding focus, so we developed an approach that facilitates intuitive wayfinding with clear circulation routes, from its vibrant reception through to each element of the space. By challenging the brief, Oktra were able to add more seminar rooms and higher quality ancillary spaces than ARU initially proposed, while respecting their budget.

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

The new floor provides the facilities to support 1,000 students, more than doubling ARU’s previous capacity in the building. To support this growth in traffic, Oktra heightened fresh air provision by designing and building six additional plant rooms around the floor’s perimeter, as well as adding WCs. Oktra also cut through the floor slab to install a linking staircase between the two workspaces to provide direct access between the floors, with the university’s signature yellow brand colour creating a distinct visual connection.

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Working with ARU’s in-house branding team, Oktra developed a bright and bold design that showcases the university’s revitalised aesthetic. The fish tank embedded in a green wall in reception is the focal point when entering, and neon signage and modern furniture throughout continue to deliver a unique workplace experience. The finished space includes 17 seminar rooms, ancillary spaces, a library, study area, breakout space and increased resources for teachers. The result is a truly agile workspace where numerous work settings support a variety of work styles, providing students and staff alike with the environment they need to succeed.

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Project: Anglia Ruskin University Architects: Oktra Location: London, United Kingdom Year: 2020 Area: 32,000 sq ft Photos by Oliver Pohlmann

Ca l’Amo House in Sant Mateu, Ibiza / Marià Castelló Architecture

Ca l’Amo is a plot of 42,385 m2 located at the north end of the San Mateo plain on the island of Ibiza. In it there is an area of pronounced topography and fanned by stone walls that generate an iconic landscape of the countryside of Ibiza.

Modern Horizontal House Defined by a Perfect Indoor-Outdoor Experience

The family house « Maison 0.82 » is situated in the South of France, in the Scrubland near the roman town of Nîmes. The main architecture consists in horizontality.

Studio Klánovice by Prodesi

Architects: Prodesi Project: Studio Klánovice Architect in Charge: Pavel Horák Interiors: Ing. arch. Hana Viskupičová Location: Praha-Klánovice, Czech Republic Area: 78.0 m2 + + 25m2 terrace Photography: Lina Németh Studio Klánovice...

Ghat House, an Oceanside Retreat in Chile by Max Núñez Arquitectos

The Ghat house is located on a terrain that has a 25º inclination, facing the Pacific Ocean. Its design, structure, internal organization, and the lifestyle proposed within it were determined by the pre-existing conditions of the topography.

Modern Courtyard Home in the Heart of Phoenix, Arizona

Architecture firm The Ranch Mine has designed a modern courtyard home in the American desert southwest on the site of a former parking lot."Weave" was designed with two courtyards, a traditional private courtyard and a semi-public front courtyard.

Related Articles