Bermondsey Loft in London by FORM Studio

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (1)

FORMstudio has completely refitted Bermondsey Loft in a converted warehouse. The industrial character and scale had previously been lost beneath raised floors, lowered ceilings and partitions.

Storage, bathroom & utility functions are contained within a sharply-detailed block ‘parked’ in the corner of the now fully revealed Loft space, with a similarly detailed linear kitchen counter block. A concealed sliding wall allows the sleeping area to be enclosed if required. At the other end, a full width counter provides a work area for the photographer owner. In between are flexible zones for dining, relaxing and exercise.

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (14)

Apart from the unfinished floorboards, all surfaces are finished in white, the crisp machine-made quality of the solid acrylic blocks setting them apart from the more hand-made and time-weathered surface textures of the original industrial building. Surface finishes within the service block are in dark grey, accenting the idea of a fruit or jewel-case-like object with a smooth exterior skin contrasting with a darker, sensual core.

Architecture and Interior Design: Form Studio
Project: Bermondsey Loft
Location: Bermondsey, London, UK
Photographs: Charles Hosea

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (13)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (2)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (8)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (3)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (4)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (12)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (9)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (5)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (11)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (10)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (6)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (15)

Bermondsey Loft in London by FORM Studio (7)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Square House in Genk, Belgium / Cocoon Architecten

The environmental footprint of the Square house is very small. The structure is made of a wooden frame and cellulose insulation, which minimizes the CO2 emission of the construction. The materials used are largely natural.

Freshwater Place Apartment by John Wardle Architects

Freshwater Place apartment on the fifty-sixth floor is like a theatre box from which to view the city. Completely re-planned to accommodate a couple with a growing family, spaces for family engagement are balanced with others for retreat within a small footprint.

This Lake Austin Residence Offers a Combination of Transparency and Solidity

Like a butterfly specimen pinned to its mounting, this sinuous lake-front home’s light floating roofs are anchored to its site by heavy rusticated limestone masses, while its horizontal footprint is spread out and sewn through the vertical punctuation of mature sycamore, cypress and pecan trees

Beats By Dre Headquarters / Bestor Architecture

Bestor Architecture designed the Beats By Dre Headquarters located in Culver City, California. Beats, formerly focused on electronics, was established in 2006 and has grown rapidly to include music streaming services and lifestyle fashion.