Brackenbury House by Neil Dusheiko Architects

Brackenbury House

Neil Dusheiko Architects have redesigned Brackenbury House in London for a young family with children.

Project description: We have completed a radical remodelling of a Victorian House in Hammersmith. The design adds a new basement under the existing house and a rear extension, which provides expanded living and kitchen space, a home cinema, playroom and guest bedroom for a growing family.

Brackenbury House 1

The basement area is lit by large light wells and skylights cut into the floors above. All levels were opened out to allow the existing rooms of the Victorian house to give way to an open plan interior on the ground floor and tall loft like spaces in the bedrooms on the upper floors.

Brackenbury House 2

The kitchen and living rooms open out to a south-facing patio, planted with a scented herb and flower garden. A new polished concrete floor ties the kitchen and garden together with long timber boards linking the living and dining rooms.

Brackenbury House 3

The conceptual approach was to create a calm atmospheric interior using carved out spaces that allow the pared down use of materials to have a monolithic feel.

Brackenbury House 5

The new extension to the rear links into the old brickwork through a curved wall suspended above the ground on a completely glazed set of folding doors. The bathrooms are top lit by generous skylights linking the bathing spaces to the sky above. The existing ceilings were removed in the upper floors and roof voids expressed – creating large expanses of vertical space which was previously unused.

Architects: Neil Dusheiko Architects
Project: Brackenbury House
Location: London, UK
Photography: Agnese Sanvito

Brackenbury House 6

Brackenbury House 7

Brackenbury House 8

Brackenbury House 8

Brackenbury House 10

Brackenbury House 9

Brackenbury House 12

Brackenbury House 12

Brackenbury House 13

Brackenbury House 15

Brackenbury House 16

London house

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Loft Bed is a Good Option for Rooms with High Ceilings

G-Roc is an apartment in Eixample Dret, Barcelona, designed by Nook Architects and Gustavo Cela. The apartment has an area of 55 square meters. High ceiling of...

Nir Am House in Gaza Envelope Featuring an Industrial, Minimal and Modern Look

The project is a 220 sqm house located in a small kibbutz (Nir - Am) in the Gaza envelope. Despite the constant threat that inflicts the area, the residents (a young couple in their 30's with a toddler, a baby and a beautiful golden-retriever) chose to build their home in the place where they were born and raised.

Suntrap House / Anderson Architecture

A home’s liveability begins and ends with its orientation. For this heritage home in the inner western suburb of Lewisham, south-facing living quarters meant the family spent most of their time in cold, dimly lit rooms. Not much fun.

Alameda House / Andrew Mann Architecture

Alameda House is a two-storey house designed by San Francisco-based Andrew Mann Architecture. The house is located in Alameda County, California. Inspired by the simplicity of New...

Ring House is an Oasis in a Beautiful But Very Demanding Environment

The Ring House is located on the southern coast of Crete only 165 nautical miles from the Sahara desert. Two concrete beams follow the topography of the hill to define the outline of the house.

The Portobello House Seeks to Reconcile Natural Soil with Architectural Ingenuity

The Portobello house is contiguous to the land, providing a perception of single-storey house on all floors, while the floors become slabs in suspension, that is, terraces in height. Through them, the architectural proposition approaches the tradition of the great Brazilian colonial house - the house surrounded by the generous porch.