Office DesignCentralNic Office by Direct Painting Group

CentralNic Office by Direct Painting Group

CentralNic Office by Direct Painting Group

Project: CentralNic Office
Studio: Direct Painting Group
Location: London, United Kingdom
Year 2021
Text and photos: Courtesy of Direct Painting Group

CentralNic is a leading provider of internet infrastructure services to an international community. Headquartered in London, United Kingdom, CentralNic were in the process of up-scaling their workplace. CentralNic’s goal was to create a contemporary, stylish and inviting hub for their employees and clients. The internet-service based company approached Direct Painting Group with the task of renovating their existing workspace – with the goal to add focus, depth, and texture to the work environment.

CentralNic Office by Direct Painting Group

From conception to completion, we utilised a client-facing approach to ensure that the transformed workspace met CentralNic’s expectations and design vision. The CentralNic office incorporates bespoke furniture, neutral hues, and distinctly contrasting textures – glass, brick, and stone – each adding a layer of texture to the workplace.

meeting room, Direct Painting Group

A bold white design background consistently features throughout the office and immediately sets the tone for the workspace. However, the addition of bespoke furniture and authentic architectural design adds colour and intensity to the interior.

CentralNic Office by Direct Painting Group

Additionally, we fitted tailored Crittall windows throughout the office to add an industrial element to this workspace. Overall, the steel-framed windows make the space look bigger and creates an open-plan feel, providing a stylish and comfortable domain for CentralNic’s staff and clients.

lounge area, Direct Painting Group

Subtly contrasting hues were used throughout the office to effectively break up the workplace and add focus to the interior. We have added a bold feature wall to each conference room, adding a design focus to each room.

CentralNic Office by Direct Painting Group

CentralNic now has a workspace that accurately reflects the forward-thinking and innovative nature of the brand.

CentralNic Office by Direct Painting Group

Subscribe to our newsletter

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury

The single house "olion" is situated in an olive grove with olive trees planted in the beginning of the 16th century, in Thassos island. The L-shaped villa, with its functional volumes distinctly separated, unfolds in two levels.

Laguna Residence by Space International Architects

A total of 4935 sqft of living space (per the builder) is masterfully designed and features the Main Residence at 4260 sqft with 5 bedrooms and 4.5 bathrooms, a Guest House/ADU at 520 sqft with a kitchen and bathroom, and a Pool Cabana at 155 sqft with an indoor toilet and sink and outdoor shower.

1180 Fourth Street Apartments in San Francisco

The project marks the corner of Fourth and Channel Streets as a gateway to San Francisco’s burgeoning new Mission Bay south neighborhood. It houses 150 low income, and formerly homeless individuals and families, currently including 261 children.

Beaches House by Odami

“Beaches House” is a split-level residence located in the middle of these two environments, with Kew Beach to the south, and Queen Street to the north.

Tom Robertson Architects Turned Dark Workers’ Cottage into a Contemporary Family Home

The Cable House transforms a small, dark workers’ cottage into a contemporary family home, finding elegant solutions to the challenges posed by the dense urban environment, narrow south-facing site and heritage context.

Recommended Stories