Country House in Requena, Spain / Josep Rua

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (1)

The interior design of this country house was conceived by designer Josep Ruà. The house has an area of 500 square meters and is located in Requena, Valencia, Spain.

Whoever said a house in the country need be countrified could not be more mistaken; the proof is how modern elements prevail in this project. Of course, wood is omnipresent and there are winks of complicity to rustic interiors (such as the kitchen table and the outdoor furniture) all over the place, but the contemporany flavour is undeniable. Nature is, nevertheless, the main leitmotiv and it penetrates every corner in the shape of porcelain horses and pineapples, of flowers blossoming from the vases, pots and cushions along with long-tailed birds that crawl over the wallpaper, while in the bathroom the patterned tiles become alive with fishes and water lilies. Light spills over the objects through the picture windows and the sun-like wall lamps. Wood, wicker, clay and glass bring the essence of the countryside without succumbing to an excess of rusticity.

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (3)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (4)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (5)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (10)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (11)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (6)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (12)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (7)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (2)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (9)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (14)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (15)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (16)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (13)

Country House in Requena, Spain Josep Ruà (8)

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Apartment in Former Sanatorium in Berlin by Studio Karhard

Apartment in a Former Sanatorium, Berlin by Studio Karhard

Studio Karhard has developed a color and material concept that incorporates and interprets the existing surfaces and developed a sophisticated overall solution from this.
The Duke House by Dalecki Design

The Duke House, A Small but Mighty Addition to a ’50s Home

The owner of this 1950’s home came to Dalecki Design wanting to create The Duke House - a contemporary addition, transforming their small, two bedroom, one bathroom house into a three bedroom, two bathroom home suitable for a young, growing family.
Shelton House Has a U-shaped Plan and a Sunken Entry Courtyard 3

Shelton House Has a U-Shaped Plan and a Sunken Entry Courtyard

The Shelton house is an urban home for a family of four built in the Westside neighborhood of downtown Kansas City. With a main structure consisting of just under 2,000 square feet, the house makes a compelling argument for quality over quantity within the context of a downtown neighborhood that is striving for increased urban vibrancy.
Old Billiard Hall Converted into an Open Plan Living Space

Old Billiard Hall Converted into an Open Plan Living Space

Vita Architecture has recently completed a project in Betchworth, Surrey which was previously an old billiard hall which we have converted into an open plan living space.

Blacksmith Workshop Turned into a Family Home in Badalona, Spain

We had the opportunity to work in a blacksmith workshop to turn it into a home. Despite the need to completely change the configuration of space and structure we have tried to preserve the spirit of the workshop, the cranes, the light the systems and the materials.

More Articles Like This