Office DesignCox Box Office Designed to Improve Communication At Work

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work

Architects: Cox Architecture
Project: Cox Box Office
Location: Melbourne, Australia
Gross Floor Area: 880m2
Photography: Cox Architecture

The new office project was undertaken as an opportunity to rethink the company’s approach to ‘design’ and the process of creating contemporary architecture across a varying portfolio.

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 1

The ethos underpinning the project is best represented in the creation of a central ‘events space’ for key activity. Located in the centre of the plan, this open yet partially obscured space was created by cutting a large void in the upper floor and folding the new floor plate down to the lower level in a series of tiered platforms. This open ‘box’ creates an internal connection between floors and reflects the intention to promote curiosity and increase the opportunity for staff to come together.

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 2

A significant outcome of the project has similarly been the increase in communication across project teams and the heightened awareness of individuals about the full extent of activity being undertaken within the practice. Lunch and coffee breaks have become more social occasions due to the priority given to the creation of a communal café and dining setting adjacent to the entrance.

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 3

Sited at the front of the building, this space offers attractive views over Flinders Lane and has become a focal point for discussion as well as a preferred place to convene impromptu work meetings and host clients. Conceived as a ‘third space’ and as an atypical workspace, this zone is characterized by the use of robust industrial materials and fittings.

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 4

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 5

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 6

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 7

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 8

Cox Box Office Designed to Improve Communication At Work 9

Subscribe to our newsletter

Kukumuku – Niche Restaurant by Plazma Architecture

The project Kukumuku, by Plazma Architecture Studio, is a restaurant - theater located in Vilnius, Lithuania, being dedicated to families with children. Seldom public...

Rusted Steel Cladding House with Crafted Interior Finishes

A lifetime spent in the boat-building industry provided the inspiration for this rusted steel cladding project. The location at the margin of the bay and exposed to the elements – wind and ocean called for a rugged response.

Sustainable hybrid timber-frame Mini Home with playful design

This lovely two-room cottage has an adventurous and playful design. The sustainable cottage was designed by Nir Pearlson Architects, architecture studio based in Eugene, Oregon, United...

Pasqua House by Studio MK27 – Marcio Kogan

The Pasqua House, in Fazenda da Boa Vista, Porto Feliz, has a ground floor plan, in an "L" shape, a totally permeable volume with direct access to the garden.

Tower House by Dominic McKenzie Architects

Tower House is a Grade II listed house in Barnsbury, Islington that has been renovated and extended by Dominic McKenzie Architects. The original house was constructed in the 1830s and had previously been extended to the rear in the 1980s.

Recommended Stories