Box in the Box, an Ideal Office

Box in the Box, an Ideal Office

Project name: Box in the Box
Design firm: Giant Design
Chief designer: Xiaojie Li, Zhiqiang Hu
Completion Time: 2021.04
Model: Lingjun Luo
Written by: Xiaoan
Project location: Foshan, China
Project area: 300m2
Photography: Yun Ouyang from Yinxiang Architectural Photography

Spiritual abundance does not mean material impoverishment. It can be an ideal working experience derived from the interaction between people and space, that is, sincerity and respect for each other.

Box in the Box, an Ideal Office

01 LARGE SCALE ACTIVITY SPACE
Rather than creating an office, the design has built a place for work, communication, and rest.
The wrapped black and white walls, like an inserted box, create a mysterious feeling by the contrast of the two colors.
The rearrangement of the details of light and shadow reshapes the space to add a sense of belonging.
Here, beauty becomes a kind of spiritual pleasure.
With the freedom of imagination and understanding, the rich sense of vision and intuition is open.

Box in the Box, an Ideal Office

Through three-dimensional and flexible space with different degrees of closure, the potential of space is fulfilled and the connections between space scenarios are established.
This connection breaks the barriers between the three levels of private space.
Different levels of privacy are integrated into the nested space, creating gradient multiple boundaries with increasing privacy.

Box in the Box, an Ideal Office

The orderly blocks, green plants, and natural lights form a flowing space where the consistent saturation makes people more peaceful.

Box in the Box, an Ideal Office

Decorative paintings that light up the white palette inject a warm texture into the pure space, becoming an interesting embellishment.

plan 1

Outer space can be used for public events, in which everyone can sit beside the long table either to toast or exchange ideas.
It can also be used for daily design creation thinking and sharing even dance in the open space.

Box in the Box, an Ideal Office

The designer hopes to surpass himself constantly in exploration, pursuing the essence of space, balancing the relationship between practicality and beauty, and making it a carrier for seeking inner peace.

Box in the Box, an Ideal Office

Space is a kind of state, in which all objects are moments on the timeline.
Multiple states in space can exist at the same time, and different spaces connect to each other on the same timeline.
The design of the aisle encourages people to experience a state of pause and meditation, making people who are extremely stressed in the busy city life get relaxation and rest.
It also acts as a spiritual harbor for designers to meditate and be cheerful.

Box in the Box, an Ideal Office

02 IMMERSIVE INNER AREA
Taken space transition as the spread of emotions, the reception area is a clever combination of vision and function in an orderly manner.
Visible from the layout, the black part of space features complex functions to release a lot of volume transferred to outer space.
Connecting the natural environment outside the window with the black inner space, this transitional space has a relaxed atmosphere like an outdoor courtyard.

Box in the Box, an Ideal Office

The complete interior form and the application of the black wall strengthen the intention of blurring indoors and outdoors.

Box in the Box, an Ideal Office

Quiet and private reception space and spacious and open public space are separated by walls, but also connected to the outdoor natural landscape.
The relationship of different function areas, including the contrast between big and small, white and black, sparse and dense, release and retraction, forms a unique rhythm of space.

Box in the Box, an Ideal Office

Ordinary office cubicles can easily result in a “self-isolation” working state. In this project, we try to reshape and create a more suitable “outside and inside relationship” by reversing the original space order.

plan
The direct architectural logic of “BOX IN THE BOX”, coupled with outdoor space, naturally forms a three-layered nested structure, in which the inside is the outside, and vice versa. The so-called ideal building can be an external space similar to the interior, and an internal space similar to the exterior. The building is not to build an internal space or an external space, but to build an abundant place between the inside and the outside. The project emphasizes the “selectivity” of space and abandons the “distance limitation” imposed on people by architecture to transform space attributes, allowing the temperature to penetrate and subvert the rigid and indifferent routine working atmosphere.

Box in the Box, an Ideal Office

Box in the Box, an Ideal Office

Box in the Box, an Ideal Office

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.