facebook

Dock House Restaurant Interior Reconstruction / Mar.s Architects

Dock House Restaurant Interior Reconstruction
Architect: mar.s architects
Project: Dock House Restaurant
Location: Michelská 59, Praha – Michle, Czech Republic
Area: 65m2
Photography: BoysPlayNice – Jakub Skokan and Martin Tůma.

From the architect: From the original “boat” interior we only kept wooden ceiling and beams and gave the floors new coat of paint. The oak furniture wooden elements stand out thanks to monochrome interior, including the gemstone of the restaurant – Dry Ager – where the meat matures. The only colour elements that lit up the whole area are gold insides of the pendant lamps. The front wall is decorated with original graphic by Jakub Šejvl that refers to the origins of steaks.

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 1

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 2

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 3

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 4

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 5

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 6

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 7

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 8

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 9

Dock House Restaurant Interior Reconstruction 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Casa Zaire in Porto / Paulo Moreira Architectures

Casa Zaire is a tiny house situated at the rear of a modernist building in Rua do Zaire, Porto. Its isolated position in relation to the street and to urban life led us to interpret this small building as an autonomous ‘object’.

San Francisco Modern House by John Maniscalco Architecture

Butterfly Residence is a San Francisco modern house designed by John Maniscalco Architecture. This complete rebuild of a mid-century, the design flows from an analysis...

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

We have initiated a shift and reorientation of the house to face the back and formally address the garden. The walk through the garden should be seen as akin to a walk through the countryside - and its quilted fields.

Low Rise House with a Sinuous Shape Guided by the Surrounding Nature

We chose to make a low rise house, mostly one-storey, whose sinuous shape is guided by the nature that surrounds it. The building itself folds, opens and tightens like a river digging its bed.