Enero Group Offices in Sydney / The Bold Collective

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective

Design: The Bold Collective
Project: Enero Group Offices
Builder/Developer: Amicus Interiors
Location: Sydney, Australia
Size: 37,674 sqft
Year 2017
Photography: Andrew Worssam

Multiple advertising and PR agencies under the Enero Group blanket recently co-located into Level 2, 100 Harris Street. The well-known companies included BMF, Naked, Hotwire, Precinct, Frank PR, Leading Edge and Jigsaw. The various companies were dotted around Surry Hills and Pyrmont and Enero Group saw the benefits of agile working where the companies were consolidated over one large floorplate within neighbourhoods. The result; a transition from separate to together, from owned to shared.

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 1

The high profile heritage building already housed brands such as Domain and WeWork and the central glass atrium lobby allows visitors and staff vistas into each of these fitouts! It was clear the design bar was high and people would be looking!

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 2

Enero Group briefed us to design a sophisticated workplace with an ‘arty’ edge. We worked alongside light designers POV (Point of View) to create an emphasis on the building’s heritage and structure. Our design concept extended to include contrasting elements of light and dark, black and white, private and open.

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 3

The large arrival space presents as an art gallery with dramatic up lighting to highlight heritage timber features. The reception desk is sliced into black and white which is emphasised through contrasting floor finishes. The rear reception wall with illuminated ‘hello chicken’ text is a tongue in cheek homage to Enero’s loyal receptionist Di who is known for her warm welcoming salutation to visitors and staff.

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 4

The arrival space also includes a series of informal meetings booths with finishes and colours designed to play on the notion of perspective. Standing front onto the booths a dramatic yellow square becomes visible folding up from the floor to walls and dropped ceiling. Further, in keeping with all our advertising clients, the breakout/bar was always a key component of the design as the Enero group love to socialise! We drew inspiration from Enero’s long standing association to Pyrmont and designed a wayfinding strategy and environmental graphics around key historical and contemporary elements.

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 4

The net result is a vibrant, dynamic environment which heroes each companies’ branding and values while creating a consistency of finishes and materials throughout.

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 6

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 7

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 8

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 9

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 10

Enero Group Offices in Sydney, The Bold Collective 11

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

House Burch - Cool White with Curves / Those Architects

House Burch – Cool White with Curves / Those Architects

This new family house in Australia’s Byron Bay, designed by THOSE architects for a young family with their clan of young children, demonstrates how climate can be harnessed to best effect.

Sanderson House – Extension to a Victorian House in the Form of a Fox

London-based David Kohn designed the single-storey extension to create more living space for Sanderson family – hence the name, Sanderson House. The project won the...
Living room by Frances Herrera

Living room by Frances Herrera, lifestyle reflected in design

Established in 2002 in New York, Frances Herrera’s interior design company has extended its services throughout South Florida, including Miami, Fort Lauderdale, Boca Raton...
This Copper-Clad Writer's Studio Changes Color in the Shifting Light of the Day

This Copper-Clad Writer’s Studio Changes Color in the Shifting Light of the Day

This building was commissioned as a library and writing studio for a historian. It is located on a property adjacent to the client’s home, and is approached on foot through a stand of trees. There is no drive or path.
Torquay Beach House / Luke Fry Architecture & Interior Design

Torquay Beach House / Luke Fry Architecture & Interior Design

The Torquay Beach House has large floor to ceiling glass doors opening out onto cantilevered concrete decks which take in the views. A brand-new home for a retiring couple which makes to most of the 180-degree uninterrupted views across nearby wetlands and sand dunes.

More Articles Like This