Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

Project: Redcupgiper  / Chain of Coffee Houses
Interior Design: Allartsdesign
Designer: Saranin Artemy
Location: Perm, Russia Federation
Release date: 2019
Photographer: Saranin Artemy

Designer Saranin Artemy: Our acquaintance with the owners of the chain of coffee houses REDCUP, began long before the first release. We reworked a lot of details, suggested concepts and the first release came out.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

A few months later, we identified a common style and a new platform was proposed for creation. The location selected an existing coffee house that needed an upgrade, in the second stage of the first floor of the Family supermarket in the city of Perm (Ural).

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

They offered a new sofa designs, chairs, lamps and even their tiles. Red corporate color – retained accent, of course in the logo, coffee machine and a few strips on the lampshades.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of RED CUP

If you pay attention, and most often it is imperceptible, then all the lighting is built in its “interior cube”. Those. from the ceiling or from the walls – no junction.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

Design elements, such as branded tile from ALLARTSDESIGN — look modern and very voluminous, with this element the interior is easily read, and the backlight complements the complex shape with additional volume.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

The idea of a volumetric tile is formed by a coffee bean, reinterpreted and transformed into a faceted form.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of RED CUP

The background design has a vertical rhythm and is created with three materials, imitation of slats, metal and mirror. The mirror panel has its four-layer volume and is emphasized by a diode, point illumination.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of RED CUP

The coffee shop offers a large selection of coffee, which you can also take with you if you are in a hurry. For those who do not use regular milk, there is an alternative: soy, lactose-free or skim milk.
Also, in the menu you will find several options for milkshakes, smoothies, different types of tea – from classic black or green to herbal and berry. Original desserts of own production, coffee and fresh interior – like an atmosphere for lovers of a good day and morning.

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Minimalist Light-Flooded Attic Apartment in Alicante, Spain

This light-flooded penthouse wants to recreate a pleasant, special space. A space of enjoyment but, at the same time, versatile and flexible. A small break in the heights. Therefore, it has been organized in a diaphanous way, allowing our clients to organize and take advantage of it according to their needs.

Hahei Beach House / Evelyn McNamara Architecture

Hahei Beach House is a private residence designed by Evelyn McNamara Architecture in collaboration with Chris Tate Architecture. This design is a modernist response...

Fendalton House Features a Natural Warmth within a Slightly Industrial Aesthetic

Bound on its northern end by the Wairarapa Stream, a body of water that feeds into the Avon River, the Fendalton House is characterised by three adjoining flat-roofed forms linked by a central visual axis and an industrial palette.

Buildertrend Corporate Office by RDG Planning & Design

Buildertrend’s new corporate office repurposes a 110,000 square-foot building by effectively using existing elements of the facility. The planning of open office workspace tears down the barriers between CEOs and employees creating a cohabitating workspace.

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

This penthouse is located next to the waterfront in Old Montreal. Our client approached us to completely redo the two stories of his condo.

Fresh Update to an Aging Home for a Young Couple

On a lushly treed street in midtown Toronto, this project brought a fresh update to an aging home for a young couple with a growing family. Central to their desire was an open communal space that would accommodate their extended family and large social gatherings.