Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design

Interior Design: Faber Design & Architecture
Project: Folium Restaurant
Location: Birmingham, United Kingdom
Size: Area: 100m2 (1076sq.ft)
Year 2017
Photography: Courtesy of Faber

Folium is a new fine-dining restaurant in Birmingham’s Jewellery Quarter and the brainchild of renowned chef, Ben Tesh.

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 1

With a vision for serving high-quality, contemporary cuisine in a relaxed environment, Ben asked us to create a clean, neutral restaurant concept, which would allow for culinary creative freedom and not feel over-designed.

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 2

“With this in mind, we created a palette of soft earth tones and used natural materials to create a pared-back yet comfortable feel to the space,” explains Faber’s Creative Director, Tony Matters. “An absence of prints and patterns generates a tranquil, serene environment where the food is the focus.”

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 3

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 4

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 5

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 6

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 7

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 8

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 9

Folium Restaurant in Birmingham City Centre / Faber Design 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Saint Joseph House by John Ronan Architects

Saint Joseph house was recently completed by Chicago-based John Ronan Architects. This single-family residence on Lake Michigan is organized around a series of four outdoor courtyards in dialogue with the home’s interior rooms.

Integral Reform of an Apartment of 123m2 in Avilés, Spain

In the historical center of Avilés, near the Oscar Niemeyer Cultural Center, it is proposed the integral reform of a house of 123m2, consisting of three small bedrooms, two bathrooms, a toilet, a dimly lit kitchen with natural light and a spacious living room

Villa The Rock Ibiza – Finding Synergy Between Nature and Architecture

A detached bright original and designed house hidden in a grove, setting on a promenade overlooking the Mediterranean sea is the perfect place to retire to from the city life.

West Coast Retreat for a Wisconsin Family

Designed as a West coast retreat for a Wisconsin neurosurgeon, attorney, and family, the Cornelio house sits on a narrow corner lot enjoying views of the hills, the city, and the Pacific horizon beyond.

Lichen House in Sonoma Valley, California / Schwartz and Architecture

The Lichen House nestles within the fog and oaks in the hills above California’s Sonoma Valley. The free-ranging branches of the site’s mature live and coastal oak trees support veils of draping Ramalina Lichen that filter sunlight, capture moisture and nutrients for their hosts, and remove pollutants from the air through photosynthesis.

Alexandre-de-Sève Town House: When Heritage and Contemporary Meet

In 2017, the townhouse owners contacted Montreal architect Guillaume Lévesque for a very unique renovation project.