Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

Project: Glendale Duplex
Architects: Davey McEathron Architecture
Interior Styling: Sojourn Staging
Landscape Design: Courtney Tarver
Location: Austin, Texas
Photo Credits: Leonid Furmansky
Text by DMA

One of the primary goals of this 4100 sf front-to-back Glendale duplex was to create a form that graphically allows the occupants to feel a sense of individual ownership within a shared building, while embracing the idea of density in a rapidly expanding city on a narrow 50’ wide sloped lot.

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

To keep the peace, spaces abutting the common walls are arranged to keep sleeping quarters buffered from the more lively areas. Over the garage is a rooftop deck with individual outdoor spaces separated by a semi-transparent screen.

kitchen / Davey McEathron Architecture

Natural light fills the interior spaces, made to feel larger with open plans designed to entertain friends and neighbors. Dormers in the attic allow for additional square footage and uniquely articulated spaces.

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

bedroom / Davey McEathron Architecture

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

living room / Davey McEathron Architecture

Glendale Duplex / Davey McEathron Architecture

kitchen/ Davey McEathron Architecture

kitchen/ Davey McEathron Architecture

residential, Davey McEathron Architecture

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

House Transformation in Commugny, Switzerland / Javier Müller

Intervene in a construction of the 70s, understand the history and its different layers. We bet on a discreet intervention that puts in value its context, redistributing the existing space through a minimal intervention ...

Fitzroy Terrace, Residential Alteration and Addition by Taylor Knights

Fitzroy Terrace is an intricate re-working of a previously run-down double-storey terrace in the gritty, northern fringes of Fitzroy. The design itself represents a real ‘obscuring’ between the old and the new through the deliberate play of thresholds and vertical journeys through the internal spaces.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures

The house owner of this case has been yearned to go back to the house where he grew up. Years later, the owner finally bought it back and renovated the house to be private rest house, reviewing the good times with friends and family.

Adaptive Reuse of a Former Warehouse / Ian Moore Architects

This adaptive reuse of a former warehouse has maintained the exterior almost untouched, with only a few new windows inserted into existing openings. This soft touch has been extended to the interior,