Restaurant Interior DesignHEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium / MOC Design Office

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium / MOC Design Office

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium

Project Name: HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium
Design Company: MOC Design Office
Chief Designers: Vivi Wu, Sam Liang
Completion: November 2018
Location: Zhengzhou, China
Area: 250 m2
Materials: White lacquered aluminum sheet / Bamboo / Mirrored stainless steel
Client: HEYTEA
Installation Production: YOHO Art Studio
Photography: ArchiTranslator
Text and photos provided by MOC Design Office

As a traditional culture since Han Dynasty, tea drinking still plays an important part in Chinese people’s daily life. From the traditional Chinese tea ceremony to young people’s favorite tea drink brand HEYTEA, MOC DESIGN witnessed that traditional culture had stimulated many new forms as the advancement of the time.

tea drinking space, MOC Design Office

In this tea drinking space, a modern approach, which is more related to young people, is employed to reshape Chinese traditional calligraphy and explore the possibility of calligraphy in the context of new era, achieving the high-level integration between the space design and HEYTEA’s brand spirit.

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium

Tea has inspired the literati for thousands of years. Tea is not only an essential drink in the social occasions among Chinese ancient intellectuals, but also the spontaneous inspiration for ink and wash improvisation. The medium for Chinese art of calligraphy is water and ink and it is particular about the rich spiritual core delivered in the simple lines, just like tea offering different tastes.

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium

The basic element of calligraphy is stroke. The stroke, either dry or wet, strong or light, steep or gentle, carries significant meanings.

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium

The design team vividly transformed ink-wash strokes in calligraphy into the art installation in the space.

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium

With the white space as paper, the black bamboos are hung up in the air, just like the brush touch in a three-dimensional space.

tea drinking space, MOC Design Office

As time goes on, new-style tea drinking extends the life of tea culture. Together with HEYTEA, MOC DESIGN worked to explore more possibilities to connect the traditional culture with young generations.

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium

tea drinking space, MOC Design Office

installation concept

black bamboos

tea drinking space, MOC Design Office

plan

Turning a Factory Loft into a Comfortable Home for a Family

Turning a factory loft with a heritage listed façade into a comfortable home for a family, yet retaining the historic character – that was the challenge for this property in Berlin-Kreuzberg.

Balmain Semi House – Alterations and Additions by CO-AP Architects

Architects: CO-AP Architects Project: Balmain Semi House / Alterations and Additions Property styling: The Hired Home Location: Sydney, Australia Photography © 2017 Murray Fredericks Balmain Semi House was completed in...

Menuet Boccherini Apartment in Taipei / A Lentil Design

Menuet Boccherini is an award-winning apartment in Taipei designed for a newly wed couple. According to the living habits of the married couple, A...

Fish Cove House Updates the Hamptons Vernacular with a Modern Attitude

In the latest collaboration between CCS Architecture and Jeff Gardner Construction, refined modern design is complemented by a fabulous water view at this newly completed 4,400 sq. ft. residence in Southampton, New York.

Mid-Century House Upgraded by Jessica Helgerson Interior Design

This project was a very thorough remodel of a mid-century house, originally designed by Portland architect William Fletcher. Before our clients purchased the home, it was owned by an artist and during our design process we kept in mind both the style of the house as well as the playful eye of its previous occupant.

Related Articles