La Pizza Xiamen Restaurant: The Dinner Time in Cave

- Advertisement -

The Dinner Time in Cave: La Pizza Xiamen Restaurant

Project Name: La Pizza Xiamen Restaurant
Architecture Firm: Movingarc design & decoration Co.,Ltd
Lead Architects: Zhang XiaoYi
Project location: Xiamen City, China
Completion Year: 2019
Gross Built Area: 210 square meters
Lead Architects: Zhang XiaoYi
Photo credits: KunRong Chen

The La Pizza Xiamen restaurant is located in Xiamen, a coastal city in China. The designer skillfully uses the combination of rough Japanese rock materials and soft lighting to create an amazing time tour.
Inspired by the famous designer Laura Kirar’s “combination of geometry and nature”, in the dome building of the ancient castle, rough straight walls, dim lights, and dark green color full of aristocratic breath, suddenly saw the Baroque wind of the Renaissance “flying into the ordinary people’s home”, which is an important part of design originality. The extension feeling of the arch dome makes the whole space open immediately, solves the limitation of the horizontal area, and expands the space in many dimensions.

The Dinner Time in Cave: La Pizza Xiamen Restaurant

The artistic texture wall made of light rock in Japan presents the trace of years’ washing and the contrast aesthetic feeling of meticulous intersection after the craftsman carefully grinds the surface over and over again, which leads to a pure but complex thought. For a while, he forgets the dust and goes back to the nature. Abandon the superfluous decoration, look for a simple and appropriate quiet and pleasant, and then a chance encounter between space and delicacies.

The Dinner Time in Cave / Movingarc design & decoration

The setting of the leisure bar increases people’s desire to stay in the space, forgets the secular world and brings back you who are away from the world in time. I think that whether you are alone on a high chair, or you are sitting opposite each other on the edge of the arch under a warm copper lamp, you will have a wonderful romantic scene.
Most incisive the great form has no shape. The application of convex mirror has brought the old man’s words “generous and unseen, invisible elephant” to the best of all. The affairs that the naked eye can not reach are gathered in the corner of the Li Er, from big to small, from far and near. Again, it is in proportion to the wine glass, which includes everything from goodness to softness and from square to round.

The Dinner Time in Cave: La Pizza Xiamen Restaurant

In terms of color matching, designers pay more attention to the harmony and comfort of color. Steady and simple Beige space is decorated with dark emerald green. Under the light, it looks like a jewel waterfall shining in the night, pouring silently. The same is the city night, different is their own worries and fatigue. At this time, go to the bar and order a cup of wine: “one for yourself, one for moonlight; one for freedom, one for distance” is also the most comfortable enjoyment.

The Dinner Time in Cave: La Pizza Xiamen Restaurant

Tomorrow, I will make an appointment with three or two friends again. La pizza will wait for you as before. Where it has been, as stable as a cave, as solid as a rock. Welcome you, return to the original together, return to simplicity.

The Dinner Time in Cave / Movingarc design & decoration

The Dinner Time in Cave: La Pizza Xiamen Restaurant

The Dinner Time in Cave / Movingarc design & decoration

- Advertisement -

Smoky Quartz House by KUBE Architecture

The goal for this existing suburban home was to “break open the box” to allow views of the surrounding wooded landscape. Interconnected spaces were created where previously there were walls dividing them.

Goulburn Valley House by Rob Kennon Architects

Designed by Rob Kennon Architects, Goulburn Valley House won the 2016 AIA Victorian Architecture Residential Commendation Awards. Project description: Set on the outskirts of a...

Rusted Steel Cladding House with Crafted Interior Finishes

A lifetime spent in the boat-building industry provided the inspiration for this rusted steel cladding project. The location at the margin of the bay and exposed to the elements – wind and ocean called for a rugged response.

Kite Apartment, Curitiba, Brazil / Giuliano Marchiorato Arquitetos

The kite apartment arose from the desire of a young couple to have a young and contemporary apartment, lovers of architecture and design, the briefing was clear, wood, lightness and color.

A.D02 Minimalist Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

This apartment is in the same building, same area and type as A.D01 which we have done. The only difference is that A.D02 is symmetric with A.D01. But with the different needs of each customer we offer different space solutions.

Belvedere Penthouse in Downtown Montreal / Desjardins Bherer

Throughout the Belvedere penthouse, special attention has been paid to concealing mechanical services and creating a harmonious whole. Small recessed lighting fixtures form luminous rectangles on the ceiling, motorized curtains retreat into specially designed niches, kitchen cabinets are free of handles, and door frames fit flush with the walls.

Blackbird House: Urban Mountain Retreat by Will Bruder Architects

Blackbird House is a vacation home designed by Will Bruder Architects in Aspen, Colorado, US. Description by Will Bruder Architects: The Urban Mountain Retreat is...

Quintana 4598 in Buenos Aires by iR Arquitectura

Quintana 4598, at the corner of Arias street, is a building of 12 functional units designed by iR Arquitectura. The structure is modular, easily...

Sustainable mountain house in the Methow Valley of Washington State

The Mazama house is located in the Methow Valley of Washington State, a secluded mountain valley on the eastern edge of the North Cascades,...

Coastal Holiday House with a Retro Vibe at Sorrento on Victoria’s Mornington Peninsula

Sorrento House is a coastal holiday house composed of a series of stepped pavilions reflecting the sites undulating topography. The living space, master bedroom and guest bedroom sit under the main roof plane, while a separate pavilion, linked by the deck, incorporates two further bedrooms.

SK Ranch in the Texas Hill Country / Lake Flato Architects

The buildings at SK Ranch sit on a broad, curving mesa in the Texas Hill Country. Taking full advantage of the site’s strengths for solar orientation, prevailing breezes, topography and distant vistas