Minimalist White Apartment – Tsai Residence by Tai & Architectural Design

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (1)

With a minimalist design, this white apartment was designed by Tai & Architectural Design in Taipei, Taiwan.

Project description: Nowadays, in many city such as Hong Kong, Tokyo, Taipei even London, the young people cannot afford to buy a property to settle down as a “home” because of the high price of the house. This is the phenomenal young people have to face and, according to Tai & Architectural Design, the architects have to take the responsibility to control the budget and also keep the quality of the space.

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (15)

The Tsai apartment is being rented by a couple working in the centre of Taipei, who asked Tai & Architectural Design to create an interior that can be reverted once their lease is up. All the surfaces are painted white to keep the space bright and clean, including the ductwork and electric cables exposed across the ceiling.

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (3)

The architects chose the white colour to blur the profile of the space and make the interior as minimal as possible to celebrate the purity of the space. The front door opens into the living and dining room, which includes a large projector screen on the wall facing the grey sofa. A door in the large window at the end of the space leads onto a small balcony surrounded by glass balustrades, so the view across the city remains unobstructed from the living area.

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (2)

White cupboards run under the screen and match the simple dining table, situated beside the separate kitchen. The corridor from the main space leads to the private rooms, with the master bedroom and en-suite bathroom located at the end. The study and storage space are situated on one side of the corridor, while another bedroom and bathroom are positioned on the other. Simple freestanding shelving units sit against the walls in the dining area and study, slotting under the ceiling beams.

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (4)

“We kept all the flexibility of the interior and made the storage movable so it can be reused when the contract expired,” said the architects. White pendant lights in various shapes hang above the dining table, study desk and bedside tables. Pastel tones used on tables, bedding and cushions provide hints of colours, and wooden dining chairs bring a touch of warmth to the otherwise stark interior.

Designers: Tai & Architectural Design
Project: White Apartment – Tsai Residence
Location: Taipei, Taiwan
Photographs: Kyle Yu

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (5)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (6)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (7)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (8)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (9)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (13)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (12)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (11)

Minimalist White Apartment - Tsai Residence by Tai & Architectural Design (10)

interior index-Sheet

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Cedar Cottage for Ski Weekends / Paul Bernier Architecte

A mountain cedar cottage for ski weekends, for a family with 2 children. The project simply draws itself through the landscape as a black stroke hurtling down the slope. This axis, heavily marked by the shape of the house, points towards the south as well as Mount Sutton ...

Rooftop Retreat Designed to Showcase the Chicago Skyline

Project: Rooftop Retreat Architects: dSPACE Studio Location: Chicago, Illinois Area: 850 sf Photo Credits: Evan Thomas This attractive rooftop retreat was designed by Chicago-based dSpace Studio. The firm’s work...

San Francisco Home With a Minimalist White Interior and a Generous Vertical Space

For this four-story family residence, the architects experimented with vertical circulation and crisp white materiality to create a spacious, vibrant, and geometrically engaging house. Organized around a singular central spine, the project is an exploration of fluid continuity and volumetric adventure.

Muskoka Cottage, Ontario / Turkel Design

Designed to celebrate magnificent lake views from the moment of arrival, Muskoka Cottage is wide open on both sides, with expansive windows, an open floor plan, and two 24-foot-wide retractable walls of glass that tuck into pockets

Restaurant PNY Haut Marais in Paris by CUT Architectures

Located in Paris, the restaurant PNY Haut Marais was completed in 2015 by CUT Architectures. Description by CUT Architectures: For its third venue PNY hamburgers...

Sunnuflot House – Renovation of a Family Home in Reykjavík

The Sunnuflot house was built in 1966 as a simple modernist unit with a flat roof and was extended a decade later. In 1994, a pitched roof was added on top of the original flat roof and the exterior walls were ....