Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam

Architects: IDEE Architects
Project: VH6 modern villa
Location: p. Long Biên, Vietnam
Project Team: Tran Ngoc Linh, Nguyen Huy Hai, Nguyen Ngoc Quynh, Nguyen Dang Quang, Nguyen Dac Nguyen, Tham Đuc Hung
Location: p. Long Biên, Vietnam
Area 350.0 m2
Project Year 2017
Photography: Trieu Chien

Architects were assigned to design a corner villa in an urban finished civil work. In here, series of apartments were finished civil work and sold many years ago. Many of them have not been used and damaged by years when the urbanization is ahead of the need of people.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 1

The modern villa overlooks a wide space with an extensive view and a large meadow. From the inside of villa, one can see the whole of Western view – the main hot direction of Vietnam climate.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 2

Requirements for architects including the use for a family with 2 children with a modern life style, extension space will take all advantage of the view, be able to prevent high temperature by direct light from Western as well as keep security because of low population density here.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 3

The design is discussed with a simple and condensed cube but still keep the harmony with the whole architecture around. It is easy to see the villa far from the meadow. A large pent-roof is designed round the first floor to shade the sun for inside space. The above pent-roof will be a big balcony where can seat to sight the meadow every morning.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 4

The whole front of villa will be use a flexible brise-soleil system which is able to open wide and close, therefore it is able to adjust the light into the house and keep security. Belongs to weather and feeling, the modern villa can be open minded or closed with outside.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 5

The living room at the first floor, the kitchen is lengthened by the next wide pent-roof where is extended by the concrete roof plank alongside the house. Thereby it is extending the using space and clearing boundaries between inside and outside of the garden.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 6

The master bedroom is set up flexibly. When necessary, it is able to open wide to the corridor and still keep the view of around meadow. It is connected with the first floor by a duplex space.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 7

Similarly, the children bedroom on the third floor is also connected with the playing room on the attic floor by the duplex space. This place is considered as a playing area for children; their bedroom is separated with the playing ground by a closet which is able to open the doors to connect between the sleeping and playing area.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 16

Glass roof is opened freely to the sky with a little sun, which creates a transparent playground for children.

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 8

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 9

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 10

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 11

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 12

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 13

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 14

Modern Villa Maximizes Light and Space in Vietnam 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Edwardian Terrace House in Brunswick Gets an Original Upgrade

Renovating a semi-detached, single fronted Edwardian terrace house always poses a unique set of challenges. The sites are often long and narrow with a shared party wall on one side and an existing house which can be over 100 years old.

Faber Creates New Thai Express Format for UK Market

Restaurant design specialist, Faber, has completed the design for Thai Express’s new flagship store in Birmingham city centre. Headquartered in Canada, Thai Express opened its first store 10 years ago, and now has more than 200 locations worldwide.

House C3: a Modern Delicately Detailed and Proportioned House

House C3 is a project recently completed by Sydney-based Campbell Architecture Studio. The project was selected for the Australian House of the Year 2015. House...

Indoor Leisure Chair Inspired By Clouds / Cheng Tsung Feng

Daydreamer by Cheng Tsung Feng is an indoor leisure chair (sofa), the concept derived from the imagination of cloud in our childhood. It is used material which can be free to change ideal form and the most comfortable posture is just like a cloud.

Small Urban Apartment in Ljubljana by Arhitektura doo

The small urban apartment is located in one of the famous skyscrapers designed by the renowned Slovenian architect Edvard Ravnikar. These were built all across Ljubljana in the early 1960s, ...

Russell Lea House by Mark Szczerbicki Design Studio

This new house in Russell Lea has been designed next door to the owner’s previous home of 27 years. Looking to downsize as their children moved out and started their own families, but wanting to stay in the area that was so familiar to them ...