Residential ArchitectureHousesMontesi Residence in Vancouver by Architrix

Montesi Residence in Vancouver by Architrix

Montesi Residence by Architrix

Architects: Architrix
Project: Montesi Residence
Location: Southwest Vancouver, British Columbia, Canada
Builder: Best Builders Ltd.
Photography: Ema Peter

Montesi Residence is a unique renovation project completed by Vancouver-based studio Architrix. This complete gut of a Japanese style house produced new interior spaces that drastically improved the flow and natural light into the home while retaining the original shell and architecture of this unique structure in Southwest Vancouver.

Montesi Residence by Architrix 1

The main floor space layout achieves big airy entertaining spaces with ample indoor outdoor connections from multiple locations. A roomy and highly functional kitchen perfectly suits the chef of the family who had much input towards the customization of the kitchen. A media room, a spare bedroom with ensuite, and a hidden powder room are other features of the main floor.

Montesi Residence by Architrix 2

The upper floor consists of two spacious bedrooms each with an ensuite. The master bedroom boasts a converted kids bedroom into a walkin closet and luxurious bathroom with spa like features.

Montesi Residence by Architrix 3

The refurbishing of all aspects of the interior spaces breathes new life and longevity into this home.

Montesi Residence by Architrix 4

Montesi Residence by Architrix 5

Montesi Residence by Architrix 6

Montesi Residence by Architrix 8

Montesi Residence by Architrix 10

Montesi Residence by Architrix 13

Montesi Residence by Architrix 14

Montesi Residence by Architrix 15

Montesi Residence by Architrix 18

Montesi Residence by Architrix 19

A Modern Home Addition That Provide a Relaxed Environment for Family Life

This modern home addition links to the existing residence via a protected deck which becomes an outdoor living space in summer, with retracting glazed doors. The kitchen and living, and bedroom wings are separated by a dining area that steps down to a patio that is naturally shaded by an existing camellia tree.

Just BE Apartments Designed with Two Very Different Façades

Project: Just Be Apartments Architects: Arqmov Workshop Location: Ciudad de México, Mexico Year 2016 Photos: Rafael Gamo Just BE Apartments is a residential project completed by Arqmov Workshop in...

Skylab Designs Columbia Building for the City of Portland, Oregon

The Columbia Building supports the City of Portland’s Bureau of Environmental Services. Housing workspace, a visitor reception area, and public meeting spaces, the 11,640-square-foot building

Norwegian Mountain Cabin with a Distinctive, Hood-Like Roof

A weathered mountain top with a magnificent view and strict building regulation determined Arkitektværelset’s design of this secluded cabin.

PS House by Inception Architects Studio

The entire interior of the PS house seeks the complementary green space and extensive views, and its location shows the utmost respect for its surroundings and natural environment

Related Articles