De Beauvoir House / Cousins & Cousins Architects

De Beauvoir House Cousins & Cousins Architects

Architects: Cousins & Cousins Architects
Project: De Beauvoir House
Location: London, UK
Area: 2400 sq ft
Photography: Jack Hobhouse

De Beauvoir House is an extension project completed in 2017 by Cousins & Cousins Architects, an award winning London based architectural practice.

The house contains a unique rear extension to a semi-detached family home in Hackney, London. The client’s brief was to remodel and extend the property, creating a two story extension that harmonises the layout of the internal spaces, making them work for their growing family’s needs. As such, the rear extension, a lightweight structural glulam timber insertion, frames a series of newly created modern spaces connected via a bespoke steel staircase.

De Beauvoir House Cousins & Cousins Architects 1

In granting planning permission Hackney Council praised the project for its ‘high quality lightweight design’ as well as being a ‘good example of contemporary design, incorporated into a traditional building form’ with neighbours also praising the design as sensitive and engaging whilst.

kitchen, Cousins & Cousins Architects 2

About Cousins & Cousins
Our reputation is for exceptional quality and creativity, achieved through the constant reimagining and reinventing of ideas. We navigate policy and push the boundaries of what’s possible to deliver buildings that exceed expectations.
We are currently focussed on the commercial, housing and residential sectors ranging from sensitive adaptations of existing buildings to signature one-off houses and mixed use developments.

staircase, Cousins & Cousins Architects 3

staircase, Cousins & Cousins Architects 4

De Beauvoir House Cousins & Cousins Architects 5

home office, Cousins & Cousins Architects 6

bathroom, Cousins & Cousins Architects 7

De Beauvoir House Cousins & Cousins Architects 8

De Beauvoir House Cousins & Cousins Architects 9

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Silk Road Office, A Space where Colour Palette Coordinates with Form

Silk Road Office, A Space where Colour Palette Coordinates with Form

The project is a corporate office situated on the 33rd floor of Maike Center, Xi’an High-tech Industries Zone, China. Through adopting a brand-new design approach, the chief designer Dang Ming turned the workplace into an artwork ...

Bach Studio with a Total Footprint of Only 100m2

Bach Studio 19 is designed by Strachan Group Architects and is located in Onemana, Coromandel, New Zealand. Onemana bach has a total footprint of 100m2 (75m2 + 25m2 interior decks).

Chiado Apartment in Lisbon, Fala Studio

Located in Lisbon, Portugal, Chiado apartment was completed in November 2015 by Fala Studio, a naïve architecture practice based in Porto. The 120m2 apartment, built in...
Old Apartment in Greece Transformed into an Industrial Space with a Unique Style 6

Old Apartment in Greece Transformed into an Industrial Space with a Unique Style

The xt casa project is the result of the redesign of an old apartment in Ioannina. The proposal transforms the apartment into an industrial space with a unique style. The structural elements of the building have been used as the main spacial and aesthetic tool in order to define the space.

Frog Castle, Extension of a Grand Period Property in Cheshire, UK

Frog Castle is a grand period property in the heart of Alderley Edge, Cheshire. The brief was to remodel the ground floor living spaces and to create additional area in the form of a ‘glass box’.

More Articles Like This