Residential ArchitectureRenovation ProjectsNoe Valley Residence by YamaMar Design

Noe Valley Residence by YamaMar Design

Noe Valley Residence by YamaMar Design

Architects: YamaMar Design
Project: Noe Valley Residence
Project Team: David Yama, Karen Mar, Robert Soo Hoo
Location: San Francisco, California, United States
Photographs: Bruce Damonte

The only thing we didn’t touch on this San Francisco home in Eureka Valley was the original historic Edwardian facade. The house was converted from 2 BR/1.5BA to 4BR/ 3.5BA by adding space at the Garden level, and annexing part of the existing attic for a kids bedroom.

Noe Valley Residence by YamaMar Design 1

The new design frames expansive views at all floors, and embraces an open plan at the living levels. The rear of the Noe Valley residence is unapologetically modern in expression with asymmetrical massing and scissoring corten steel and cast concrete walls by landscape architects Surface Design Inc.

Noe Valley Residence by YamaMar Design 2

Noe Valley Residence by YamaMar Design 3

Noe Valley Residence by YamaMar Design 4

Noe Valley Residence by YamaMar Design 5

Noe Valley Residence by YamaMar Design 6

Noe Valley Residence by YamaMar Design 7

Noe Valley Residence by YamaMar Design 8

Noe Valley Residence by YamaMar Design 9

Noe Valley Residence by YamaMar Design 9

Noe Valley Residence by YamaMar Design 10

Noe Valley Residence by YamaMar Design 12

UPHouse in Madrid – a Recycled House into Another House

UPHouse is the tail of a simple operation: the introduction of a space of intimate scale into another space, which, being domestic, is exposed and social. The project indeed adds 50% more area to the apartment by installing a light steel structure and a staircase that allows access to the new upper floor.

Floris Green Suites by Noa* Network of Architecture

The new "Floris Green Suites" are no less spectacular inside than they are outside. The conventional living, bedroom and bathroom areas have been reimagined in an unusual way.

La Pineda House in Girona, Spain by Jaime Prous Architects

The La Pineda House is formed by three enclosures that, together with the porches, are articulated to leave an empty space (patios). In this house, a fourth element is suggested: the closed porch, an outside space in the interior, intended to be the access and main distributor of the house.

Belgrad Apartment – Complete Refurbishment for a Young Couple / Autori

Belgrad apartment was completely renovated and furnished by Serbian studio Autori. Project description: We started working on the complete refurbishment of this apartment for a...

Biosphere Office by MONO Architects

The Biosphere office was built using a minimalistic approach, but with careful attention to detail, giving the office a modern feel while also being a comfortable working place.

Related Articles