Old Barn Renovated and Converted into a Three-Bedroom Retreat

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (6)

Canyon Barn is a renovation project completed by Seattle-based MW Works.

Description by MW Works: Located in the eastern foothills of the cascades, this renovation converted a turn of the century working barn into a three-bedroom retreat from the city. The building was restored with the intention of creating a comfortable home while retaining much of its original form, character and history.

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (3)

Siding, paneling, flooring, even fixtures and doors were sourced from either the original building or salvage yards. A panel wall of apple crates and a large custom light fixture over the dining table were fabricated from materials found in the fields around the barn. New interventions were carefully considered to have a modern aesthetic while at the same time working within this raw palette. A blend of preservation and intervention, this project updates an aging barn without losing sight of its history. Photography: Tim Bies. Visit MW Works Architecture

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (11)

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (7)

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (4)

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (10)

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (9)

Canyon Barn - Old barn renovated and converted into a three-bedroom retreat (1)

Canyon Barn - Old barn renovated and transformed into a three-bedroom retreat (14)

Canyon Barn - Old barn renovated and transformed into a three-bedroom retreat (13)

Canyon Barn - Old barn renovated and transformed into a three-bedroom retreat (5)

Canyon Barn - Old barn renovated and transformed into a three-bedroom retreat (2)

Must Read

blank

Net-Zero Lakeside Home Nestled on the Shores of Lake Stoney, Canada

Negotiating the steep topography of a lake-side site, this holiday house consists of two volumes stacked on one another. The lower volume nestles into the landscape so that it is barely visible as one first approaches the house.