Residential ArchitectureApartmentsShibuya Apartment 202 is Designed Like a Cave / Hiroyuki Ogawa Architects

Shibuya Apartment 202 is Designed Like a Cave / Hiroyuki Ogawa Architects

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects

Tokyo-based Hiroyuki Ogawa Architects have completed Shibuya Apartment 202 in 2016. The apartment has a area of 61.85 m2.

From the architect: We renovated our apartment building in Shibuya, Tokyo for vacation rental services such as AirBnB.

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 1

We designed this space so that it will be a clean, quiet place for rest, opposite from the feeling of the city its located in and for tourists who will be enjoying all the excitement of Shibuya, one of the most cutting-edge downtown areas in Asia.

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 2

The entire room is designed to be a quiet space like a cave by finishing the walls and ceilings in a dark-colored plaster.

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 3

The raised floor one step up from the main floor has been covered with a soft, plump carpet to be a comfortable resting space. Neon lights are mounted on the walls, reminding guests of the exciting experiences they will have in the city of Shibuya.

Architects: Hiroyuki Ogawa Architects
Project: Shibuya Apartment 202
Location: Tokyo, Japan
Floor area: 61,85 m2
Photography: Kaku Ohtaki

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 4

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 5

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 6

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 7

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 8

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 9

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 10

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 11

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 12

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 13

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 14

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 15

Shibuya Apartment - Hiroyuki Ogawa Architects 16

Subscribe to our newsletter

Stirling House by Mac-Interactive Architects

Architects: Mac-Interactive Architects / Andrew Macdonald, currently Allied Office Project: Stirling House Project team: Andy Macdonald, Emanuele Rattazzi, Ian Lim, Robert Kalocay, Karsten Jandke Location: Sydney, New...

Casa Clara in Brasilia / 1:1 Arquitetura Design

Architects: 1:1 arquitetura : design Project: Clara House Project Team : Eduardo Sáinz, Lilian Glayna Location: Brasilia - Federal District, Brazil Area: 123.0 m2 Project Year 2016 Photography: Edgard Cesar Casa...

Jyuhe Wall Shelf Series by Taeg Nishimoto

The Jyuhe Wall Shelf Series by Taeg Nishimoto explores the notion that when the material is recycled for another life, it should acquire a completely new image and association rather ...

Whalon Bay Cottage by Altius Architecture

The Whalon Bay Cottage is both thoughtful and purposeful in its design. It is a tribute to a long legacy of cottaging in Muskoka that is slowly but surely becoming a year-round destination, especially given recent world events.

Christian House Has a Large Facade that Allows Generous Shapes and Volumes

On the Eastern side of a rolling hill with views to Hamilton and the river beyond, the Christian house is fortunate to command a wider than normal frontage, enabling not only varied forms and volumes but a much more generous plan than most inner city houses.

Recommended Stories