Sonoma Pool House: A Family’s Playground by Zumaooh

Sonoma Pool House: A Family's Playground by Zumaooh

Project: Sonoma Pool House
Architects: Zumaooh
Project Manager: Morgan Hammon
Location: Santa Rosa, Sonoma County, California, United States
Photographer: David Wakely Photography

The owners of this property in Sonoma County worked with zumaooh to explore the opportunities presented by 13 acres of meadowland running alongside a creek. Although the project would ultimately include a residence and auxiliary buildings, they chose to do their “fun” project first.

Sonoma Pool House: A Family's Playground by Zumaooh

The Sonoma Pool House that emerged is the quintessential wine-country getaway — a great room and shaded patio that literally exist in a meadow, reflecting the owners’ personal style within a sophisticated aesthetic experience, where color, pattern, and texture are used with exuberant restraint.

Sonoma Pool House: A Family's Playground by Zumaooh

The building was designed by zumaooh with a connection between the living space and the surrounding landscape, so the barriers between them recede into the background. The upper-floor offices allow the owners to be connected to their work while enjoying the ease of country living, and the stair between the levels provides visual access to the outside, creating a sense of openness and connection to the meadow.

Sonoma Pool House: A Family's Playground by Zumaooh

Sonoma Pool House: A Family's Playground by Zumaooh

Sonoma Pool House: A Family's Playground by Zumaooh

staircase, zumaooh

David Wakely Photography

David Wakely Photography

David Wakely Photography

bathroom, Zumaooh

outdoor, zumaooh

dining space, Zumaooh

David Wakely Photography

Must Read

Old Carriage House Transformed into a Live -Work Studio by Jeff Jordan Architects

Old Carriage House Transformed into a Live-Work Studio

The Wells Fargo building, located in the Hamilton Park neighborhood in Jersey City, was built at the end of the 19th century as a stable for the company’s iconic stagecoach horses. Our clients, who are working artists, had acquired the double-height ground level space hoping to transform it into a live-work studio.