Residential ArchitectureRenovation ProjectsStone Cottage Hocker Farm - Extension and Modernization of a Traditional British...

Stone Cottage Hocker Farm – Extension and Modernization of a Traditional British Cottage

Stone cottage Hocker Farm - extension and modernization of a traditional British cottage (3)

Project: Stone Cottage Hocker Farm
Architects: Scott Donald Architecture
Location: Longnor, Peak District, UK
All interior, lighting and furniture design by Donald Architecture

Manchester-based Donald Architecture has modernized Hocker Farm, a traditional English stone cottage.

Description by Donald Architecture: Hocker Farm is a stone cottage in Longnor, Buxton, within The Peak District National Park. As such, any development had to be in-keeping with the local context, which entirely formed the external appearance of the extension.

Stone cottage Hocker Farm - extension and modernization of a traditional British cottage (4) The brief was to extend the existing cottage to accommodate extra living and bedroom space. Constrained in size by the original garage footprint, the challenge was creating the extra rooms within a relatively small volume of space. Considered floor and roof structure, a ‘space-saving’ stair and an open-plan approach enabled the brief to be met.

Stone cottage Hocker Farm - extension and modernization of a traditional British cottage (1) The internal spaces, free from planning constraints, were designed to be light, clean and contemporary and to contrast from the ‘cosy’ spaces of the original cottage. A glass-to-glass ridge rooflight serves to flood light to en-suite, stair and hall under.

Stone cottage Hocker Farm - extension and modernization of a traditional British cottage (5)

Stone cottage Hocker Farm - extension and modernization of a traditional British cottage (6)

living room, Scott Donald Architecture

Stone cottage Hocker Farm - extension and modernization of a traditional British cottage (8)

bedroom, Scott Donald Architecture

bathroom, shower, Scott Donald Architecture

Well Planned Tiny Apartment in Odessa with an Inviting Interior Design

The place with an area of merely 17.3 square meters located in an old building in the very center of Odessa was inherited by the current owners. Having no idea what to do with it, they turned to Fateeva Design creative bureau.

Golf House in Costa Esmeralda / Luciano Kruk Arquitectos

Golf House is geographically located at the center of Costa Esmeralda, a neighborhood 13 km north of the seaside resort of Pinamar. Topographically lying on highest area of the neighborhood, both the front and the back of the plot of land adjoin a golf court that, along with the —mainly wild— native vegetation, compose its immediate surroundings.

Camomile Court for an Investment Management Client

Camomile Court can now offer occupants clean and modern showers and changing facilities on the lower ground floor, which were fitted out in a monochrome colour palette with sleek black fittings.

Spring Road Residence / EYRC Architects

This 7,000 sf house is nestled on a heavily wooded hilltop site in Ross, CA with breathtaking views of Mt. Tam and the San Francisco Bay over native California Oaks in one direction and the town of Ross through majestic old-growth redwoods in the other.

Double Happiness House by Glow Design Group

The Double Happiness House took shape in the computer. Layout first sorted, with different zones, and thinking of the way the floorplan would be used, keeping the powder room away from the kitchen

Related Articles