Residential ArchitectureHousesThompson Home by McGann Architects

Thompson Home by McGann Architects

Thompson Home by McGann Architects

Architects: McGann Architects
Project: Thompson Home
Location: Melbourne, Australia
Size: 423 m2
Year 2018
Photographer: The Space Cowboy Photography

This contemporary family home provides its owners with large nature light filled living and entertaining areas. A vaulted ceiling along the rear of the home maximises afternoon sunlight into the ground floor Kitchen, Dining and Living areas, while also providing a transition space to exterior entraining areas. The open tread staircase allows this nature light to filter further back into the ground floor. The design allows for both large communal areas and more private living areas for children and parents. The Thompson home includes four spacious bedrooms, two with ensuites.

Thompson Home by McGann Architects 1

The buildings fascia incorporates clean lines that reference modernist design. The spark white render is contrasted by black aluminium window and door frames. While vertical timber battens are used to clad and conceal the Garage, soften the fascia and proving a considered backdrop for landscaping.

Thompson Home by McGann Architects 2

Thompson Home by McGann Architects 3

Thompson Home by McGann Architects 4

Thompson Home by McGann Architects 5

Thompson Home by McGann Architects 6

Thompson Home by McGann Architects 7

Thompson Home by McGann Architects 10

Thompson Home by McGann Architects 15

Thompson Home by McGann Architects 11

Thompson Home by McGann Architects 8

Thompson Home by McGann Architects 9

Thompson Home by McGann Architects 12

Thompson Home by McGann Architects 13

Thompson Home by McGann Architects 14

Aperture House is a Ultra-Chic Modern Home with an Entire Back Wall of Glass

Aperture House is a beautiful home with an entire back wall of glass, fabulous Basalt natural stone floors, soaring wood beamed ceilings, a German Bulthaup kitchen with fabulous walnut cabinetry, a huge brushed stainless steel center island,

Ahuehuetes Norte Apartment / Taller David Dana

One of the compositional axes of the Ahuehuetes Norte Apartment was the consideration of the panoramic views to the exterior that are framed by the abundant vegetation, a main characteristic of the area

Revelry Restaurant was Designed by Heliotrope for Lively and Noisy Festivities

Revelry’s maxim is ’epic eats/bangin’ beats’ which is the embodiment of an ownership team comprised of Rachel Yang & Seif Chirchi’s Relay Restaurant Group (Seattle’s Joule, Revel & Trove) and Eric (DJ Evil One) & Karen Bowler, Owners of Portland’s Tube/Fortune and Founding Partners of The Music Trust.

Related Articles