Wilson Residence by SPACE International

Wilson Residence by SPACE International

Architects: SPACE International
Project: Wilson Residence
Location: Venice, California, United States
Photographer: Steve King Architectural Imaging

Formerly the site of a traditional Venice bungalow, this new 2 story residence respects the scale of the 3600sf parcel with an efficient organization of programs. The “shotgun” style ground floor plan is flanked by a linear courtyard which mirrors the interior social spaces and functions as an outdoor living room. Upstairs, the more private spaces of the home overlap the outdoor areas and are organized around a linear gallery which displays the clients penchant for contemporary art. A palette of naturally weathered wood, plaster and milled aluminum panels balance this “gallery in the garden concept”.

Wilson Residence by SPACE International 1

Wilson Residence by SPACE International 2

Wilson Residence by SPACE International 3

Wilson Residence by SPACE International 4

Wilson Residence by SPACE International 5

Wilson Residence by SPACE International 7

Wilson Residence by SPACE International 6

Wilson Residence by SPACE International 8

Wilson Residence by SPACE International 9

Wilson Residence by SPACE International 10

Wilson Residence by SPACE International 11

Wilson Residence by SPACE International 12

Must Read

blank

Duplex in The City / Luigi Roselli Architects

Equivalent to the brownstones of New York, this interwar duplex is a humane scale solution to housing in the Sydney city fringes. Shoulder to shoulder...