Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design

- Advertisement -

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (1)

The Ballsbridge Residence is a large residential interior architecture and design project designed by Dublin-based Kingston Lafferty Design. The brief was to combine the two properties and completely reconfigure the interior space and extension to create a more contemporary, large family home.

Circulation was a key consideration: there is a balance between open family space and private mature space. Bespoke joinery was a huge part of the layout design and features in every room. Every decision was considered, every view deliberately framed. KLD used a mix of styles from different eras create an exciting aesthetic. Salvaged vintage pieces, contemporary furniture and lighting, and custom furniture and lighting were combined to achieve a diverse mix.

Interior design: Kingston Lafferty Design
Location Ballsbridge Residence : Dublin, Ireland
Photography by Barbara Corsico

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (4)

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (3)

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (1)

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (10)

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (9)

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (5)

Ballsbridge Residence by Kingston Lafferty Design (8)

- Advertisement -

Ice Shore House – A Progressive Living Home in Montréal

The Ice Shore house project brief was unusual, to say the least: “Ensure me freedom in my advanced years.” In 2013, an elderly citizen sought out the services of Gary Conrath.

Taipei Apartment with Industrial and Vintage Style Design

It is a case about 40 year-old vintage apartment. To respect its history, CHI-TORCH deliberately made conscious efforts to retain details of time manifestation and proudly displaying building materials that many try to conceal.

Carter House – Contemporary Two Storey Extension to a Victorian House

The proposal, located within the Winchester City Conservation area, comprises of a full width ground floor extension, extending 1500mm out from the existing rear extension footprint.

Guaruja Flat Refurbished by Estudio BRA for a Retired Couple

This Guaruja flat is the new address of a retired couple on the coast of São Paulo. The architectural intervention in the existing space was based on the decompartmentalization of the environments that were once fragmented did not represents the lifestyle of the residents.

Oxnard Beach House by Montalba Architects

Oxnard Beach House intended to be a second home and gathering point for family and friends. This beach front house combines intimate interior spaces with expansive ocean views throughout all three levels of the house.

Broombank House by SOUP Architects

The Broombank House is set into the banks of the sloped site and accessed via a single-track lane that arrives into a sunken entrance courtyard, offering glimpses of the views beyond. The brief from our client was to create a relaxed contemporary house within a reconsidered, ‘natural’ landscape that blurred the site boundaries to its neighbours and adjoining marshland.

Cranley Drive Residence by Architecture Building Culture

The Cranley Drive Residence is a single story house that takes its cue directly from the topography as it climbs the sloping property in four large steps. The design reinterprets many of the hallmarks of West Coast Modernism: a simple roof form, an open-plan layout, planar walls, floor-to-ceiling windows and glazed doors that afford an abundance of natural light and bind the inside with outdoor terraces and views.

Gibert Kivett Residence: Renovation and Addition by Corsini Stark Architects

The corner lot at the base of San Jacinto Mountain in the Vista Las Palmas tract in Palm Springs included an altered mid-century residence originally designed by Charles Dubois with a simple, gabled roof originally in the ‘Atomic Ranch’ style and sweeping mountain views to the west and south.

Modern Mexican Residence Juggling With Geometric Volumes and Neat Lines

This modern mexican home was designed as a tailor-made suit for a young couple who were looking for a refuge that would take them away from the outer chaos and create a space of tranquility to enhance their human development.

Contemporary Stone Residence in Triantaros Village, Greece / Aristides S. Dallas

The existing Tinian stone of the ground floor alternates with the fare face ochre plaster of the additions, in an attempt of getting a clear distinction between the old and the new. Therefore, this contemporary stone residence introduces a contemporary architectural vocabulary, in a harmonic mixture of the traditional and modernistic features of the Greek countryside.

Garden Studio Nestled in the Backyard of a Toronto Home

Created for a young family who needed a separate office and to expand their living space, Garden Studio is designed as a walled oasis and a safe green space for their 1 year old to run around.