Residential ArchitectureRenovation ProjectsBlack & White London Mews House / Threefold Architects

Black & White London Mews House / Threefold Architects

Black & White London Mews House

Threefold Architects were appointed to refurbish and reorganise an existing mews property in Primrose Hill. A key aspect of the brief was to maximise the existing floor area and natural light throughout.

An entirely new arrangement of spaces was proposed and inserted into the existing volume, placing the key open plan living space at second floor with a private terrace to provide outdoor space and serve as a light well to the kitchen and living area. At first floor a generous master suite with further single bedroom occupies the whole floor plate. On the entrance level is a large shower room  further double bedroom and study which opens onto the mews through large carriage doors. 

Black & White London Mews House

The design employs a restrained palette of materials characteristic of the industrial heritage of the building. Simple minimal detailing, emphasises the original fabric and inserted structure of the building which have been restored and expressed throughout. The result is a series of layered luminous spaces with a cool austerity yet embed with warmth and character. 

Architects: Threefold Architects
Project: Black & White London Mews House
Location: London, United Kingdom
Photography: Charles Hosea Photography

Black & White London Mews House

Black & White London Mews House

Black & White London Mews House 4

Black & White London Mews House 6

Black & White London Mews House 5

Black & White London Mews House 7

Black & White London Mews House 8

Black & White London Mews House 9

Black & White London Mews House 10

Black & White London Mews House 11

Lake View Residence with Tropical Retreat Details

The Lake View Residence is the fusion of the client’s program requirements for an open, intimately scaled residence and their desire to evoke memories of yearly retreats to the tropics.

Central Austin House Remodeled in the Spirit of the Original Mid-Century House

A balance of natural light, simple materials, and flows, are integrated with controlled views and atmospheric variation. This Central Austin house was remodeled in the spirit of the original Mid-Century Modern house, with an open plan, honest natural materials, and a direct connection to nature.

Aireys Inlet Beach Bush House on Victoria’s South Coast

Set in the coastal bushland of Aireys Inlet, this home weaves along the block between established ironbarks, capitalizing on the bush views and northern aspect, to create a tranquil retreat.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls

With the ambition to create a local wine bar and restaurant emphasized by an intimate and cosy atmosphere that underlines a sense of presence, Nærvær is located in a fairly new and contemporary building. Situated in a prime location of Christianshavn overlooking the canal with a beautiful view Copenhagen’s old city centre, this new place hosts a local winebar as well

Related Articles