Dover House by Shaun Lockyer Architects

- Advertisement -

Dover House by Shaun Lockyer Architects

Architects: Shaun Lockyer Architects
Project: Dover House
Location: Queensland, Australia
Photography: Scott Burrows

Dover house is a project that involves the fusion of a traditional Queenslander and a concrete garden room. The idea incorporates an extruded section of the pitched roof that forms a portal to the back yard, the centre of gravity for family life. The project explores an eclectic mix of materials including concrete, timber, and encaustic tiles and wallpaper, which brings a unique personality to the revitalisation of this family’s home. An outdoor fireplace creates sense of occasion whilst simultaneously punctuating the connection of house and garden.

Dover House by Shaun Lockyer Architects 1

Dover House by Shaun Lockyer Architects 2

Dover House by Shaun Lockyer Architects 3

Dover House by Shaun Lockyer Architects 4

Dover House by Shaun Lockyer Architects 5

Dover House by Shaun Lockyer Architects 6

Dover House by Shaun Lockyer Architects 7

Dover House by Shaun Lockyer Architects 8

Dover House by Shaun Lockyer Architects 9

Dover House by Shaun Lockyer Architects 10

Dover House by Shaun Lockyer Architects 11

Dover House by Shaun Lockyer Architects 12

Dover House by Shaun Lockyer Architects 13

Dover House by Shaun Lockyer Architects 14

Dover House by Shaun Lockyer Architects 15

Dover House by Shaun Lockyer Architects 16

Dover House by Shaun Lockyer Architects 17

Dover House by Shaun Lockyer Architects 19

- Advertisement -

Penthouse Danube, Budapest / A+Z Design Studio

The house is located in the New Leopold Town, the 13th district of Budapest. A mostly Jewish neighbourhood, it was built in the 30’s like the white city in Tel Aviv. The penthouse has a 100 m2 roof terrace facing the Danube and the Rose Hill on the other side of the river

A Queen Anne Style Residence by Luigi Rosselli Architects: Twin Peaks House

Twin Peaks House is a recently completed project by Luigi Rosselli Architects in Darling Point, a suburb of Sydney. Description by Luigi Rosselli Architects: A...

Lovely Attic Penthouse Renovated by Susanna Cots in Barcelona

The starting point is an easily reconciled oxymoron: a dark attic penthouse located in a busy part of Barcelona that desired a much more open and active internal transit. And above all… tons of light.

Evans House Integrated into the Argentine Vineyards Landscape

Project: Evans House Architects: A4estudio Location: Tunuyán, Mendoza Province, Argentina Author Architects: Juan Manuel Filice, Leonardo Codina Equipment and Interior Design: Josefina Nazar, Magdalena Toso Area: 270.0 sqm Photographs: Michael...

Old Building Converted into a Family Home / Chihuahua, Mexico

The architect’s description: This house is located in the historic center of Chihuahua City, in north-central Mexico. This district displays a deteriorated urban fabric due...

Swerve Desk – excellent woodworking technique by Victor Klassen

This desk made by Victor Klassen has a distinctiveness elegance and it is named "Swerve Desk". The soft and smooth curves show imagination and...

Bluff House by Auhaus Architecture

Auhaus Architecture have designed Bluff House in Barwon Heads, Victoria, Australia. Description by Auhaus Architecture: Bluff House is a three level house designed for a steeply sloping...

Modern Texas Home Integrated in a Peaceful Natural Landscape

Forming the centerpiece of a master plan by the architects that includes a guest house, pedestrian bridge, and a small boathouse, Residence 1446 acts as a hub for the entire complex. Situated in a low-lying field adjacent to both a lake and a quiet lagoon, the home’s location was selected to preserve the existing trees and to frame large views of the site.

River Ranch in Texas / Jobe Corral Architects

The massive rammed earth walls are visible from every room of the River Ranch, at times playing a main role and at others seeming to blend into the surrounding landscape.

Sonoma Residence by Lundberg Design

Situated among old-growth valley oaks on the footprint of a house the owner had for ten years, the Sonoma Residence is a culmination of time spent in the old house, art world inspiration and a collaboration of owner, architect and builder.

200m2 Apartment Transformed into a Cozy One-Bedroom Studio

The 200m2 apartment was transformed into a 1-bedroom studio and organized into two main areas: the social area taking up the width of the front façade, which include the living and dining rooms with an integrated kitchen;