Grand Pic Cottage Hidden in the Forest of Quebec

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec

Architects: Appareil architecture
Project: Grand Pic Cottage
Team: Robert Lavoie, Kim Pariseau
Location: Austin, Quebec, Canada
Area : 1600sqf
Photography: Félix Michaud

The design of the Grand Pic cottage results from a sensitive reading of the magnificent woods in which it is located. The objective was to let ourselves be guided and inspired by the characteristics of the terrain. From the very beginning, this experience allowed us to capture all the potential of the space’s different ambiances. The owners wanted a warm space, fit to host family and friends, in harmony with the environment. The Grand Pic cottage offers, through simplicity and sober physicality, an experience of unique symbiosis between nature and architecture.

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 1

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 2

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 13

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 4

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 6

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 7

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 8

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 9

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 10

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 11

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 5

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 12

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 14

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 3

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 15

Grand Pic Cottage Hidden in the forest of Quebec 16

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Minimalist Design and Organic Touches in Central Park West Apartment

155 Central Park West Apartment is a project completed by Brian Messana and Toby O’Rorke, partners of the New York firm Messana O’Rorke. With an area...

Additional Living Space Was Added To This 1960s Home in Melbourne

BENT Annexe adds additional living space to a 1960s home with a lot of charm, while also reconnecting it to the garden. In contrast to the heaviness and introspective nature of the original home, this new, light-weight and light-filled Annexe is open and outward-looking

Canyon Residence by HK Associates

Stoic on the exterior - but transcending an object in the landscape - Canyon Residence blurs the boundary between inside and out, imprinting the exterior environment onto the interior of the home: revealing life as a series of moments, vistas and reflections.

Visa Office Development – A Creative Approach to Attracting Top Talent

This 62,000-square-foot, ground-up Visa office development is a departure from Visa’s typical campus project because of its location in a neighborhood of single-family homes and condominiums.

SkinnySCAR in Rotterdam / Gwendolyn Huisman and Marijn Boterman

The skinnySCAR project shows how forgotten empty spaces in the city can be used. Each city has neglected spaces that can be upgraded to...

Atelier Villa, Prismatic House Surrounded By Lush Tropical Vegetation

Atelier Villa was designed as a private residence for the investor and his family. Nestled against a steep slope, the 26-metre-long prismatic object partially levitates over lush tropical vegetation.