Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design

Architects: Garrison Hullinger Interior Design
Project: Sandhill Crane
Location: Portland, Oregon, United States
Photography: Blackstone Edge Studios

Much like the Sandhill Crane, which can be found in the neighboring Tyron Creek State Park, this house proudly shows off its distinguishing features, its look is sleek, yet the wing-like roof has an impressive span. The exterior features a mix of materials, clean lines, and multiple patios. The contemporary interior makes use of natural light pouring in from large windows into the open kitchen. The living room, which features a modern linear gas fireplace, is perfect for entertaining. An additional full suite is located on the first floor providing for multi-generational living.

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 1

The design aspects of this home were heavily client focused. When developing spaces for this new-build project we thought through how our client would use every space. From the unique layout of the master suite and the kitchen with dual islands, which were each designed with different tasks in mind.

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 2

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 3

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 4

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 5

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 6

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 7

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 8

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 9

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 10

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 11

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 12

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 13

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 14

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 15

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 16

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 17

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 18

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 19

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 20

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 21

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 3

Sandhill Crane Residence by Garrison Hullinger Interior Design 26

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Yoshino Cedar House Promotes New Relationships Between Hosts and Guests

Leading the world in community-driven hospitality business, Airbnb is creating a new narrative with Nara Prefecture's Yoshino town through House Vision. The Yoshino Cedar House...

Shooting Star House by Carney Logan Burke Architects

Designed by Carney Logan Burke Architects for a young family with two children, Shooting Star House is a new residence with traditional architecture and contemporary...

Contemporary Canadian Lake House Features Black Dyed Cedar and Rusted Metal Cladding

On a wooded lot on the shore of Lake Charlebois, our clients wanted to build a contemporary house, luminous and open to the nature. They wanted most of the spaces of the house to be level with the land.

SOHO 3Q Coworking Spaces: The Story of Creating the First Coworking Spaces in China

For over 4 years architecture and design company anySCALE has designed and developed 25 co-working spaces for SOHO 3Q with 115,791 sq.m. GFA, creating 18,000 workplaces.

The Loft II in Amsterdam / Pop-up Store by The Playing Circle

After the registered success of the first edition of The Loft, a conceptual pop-up store, The Playing Circle team realized the second edition in the hall of The Vaudeville Theatre in Amsterdam two months ago.

Light Vault House / Chamberlain Architects

The brief for this project began with “we want a concrete bunker.” Equally as excited by concrete, there was mutual trust and connection between our client and ourselves from the very early stages of the design process.