Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle

- Advertisement -

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle

rchitects: Word of Mouth
Project: Villa Chameleon
Architect in charge: Valentina Audrito
Interior design: Johannes Weissenbaeck
Location: Bali
Year Built: 2017
Photography: Daniel Koh

Villa Chameleon is a contemporary luxury jungle residence for people who appreciate contemporary design, privacy and the better things in life. This vacation home set between the hype of Canggu and the peace of Tanah Lot, Bali.

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 1

Designed by architect Valentina Audrito, founder of design studio Word of Mouth, the challenge of the site was to create a structure that would be truly connected with its spectacular surroundings. The forested location offers complete privacy and relaxation and camouflages the villa.

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 19

Villa Chameleon features breathtaking river views from every room, a 20m lap pool, office library, wellbeing space, media room, front and back kitchen, various gardens and a workshop meets double garage.

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 20

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 2

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 4

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 4

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 6

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 5

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 3

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 7

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 8

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 9

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 10

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 11

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 12

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 13

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 21

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 16

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 23

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 14

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 15

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 17

Villa Chameleon Features Breathtaking Views in the Balinese Jungle 22

- Advertisement -

Contemporary Tower-Like Bungalow in Singapore by Studio Wills

Located in an exclusive residential enclave of 106 semi-detached houses and 3 bungalows in Singapore, the project was envisioned, in the Master Plan, as 1 of the 2 buildings that provide visual ‘break’ to a group of semi-detached houses

Ranch Remodel and Pool Pavilion in Texas / Drophouse and ROOT Design

Design / Build in partnership with ROOT Design Company, Drophouse completed all steel and wood components for this ranch remodel and pool pavilion. Pool Pavilion features 4 sliding doors over 16' tall and steel fireplace. Ranch house features zinc backsplash and steel firewood storage.

Multimedia Exhibition, Moments of History – The Time Corridor

Multimedia exhibition in the corridor between historical and new building of the National Museum in Prague. The corridor is a raw concrete shell connecting places, transferring information, and organizing people.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch

At the core of GitHub technology is social collaboration, which was made physically evident in their 55,000 square foot headquarters. The three story office space includes a variety of work environments to accommodate different work styles and flexibility

Brighton Residence / Simone Haag

Brighton residence is home to a young family of five. Referred to Simone by a previous client, the owners knew that a major renovation was on the cards – but decided that filling the space with furniture art and object that they loved would be their first priority.

Apartment in Moscow with a functional and minimalism style

To decorate this apartment with a 109 square meters surface,  Ithaka designers chose the minimalism style, emphasizing the functionality. In addition, for more attractiveness,...

White River House / Robert Hutchison Architect

This small residence located on the banks of the White River five miles from Mt. Rainier quietly blends into the surrounding forest. White River...

Abbotsford House / Windiate Architects

Two storey rear extension to an existing single storey brick house in an inner city heritage overlay area of Melbourne with a brief centered around bicycles and wine collecting.

Aireys Inlet Beach Bush House on Victoria’s South Coast

Set in the coastal bushland of Aireys Inlet, this home weaves along the block between established ironbarks, capitalizing on the bush views and northern aspect, to create a tranquil retreat.

Studio Strato Designed Refined Spaces for a Family Home in Rome

Refined spaces for a family with two little girls. Kigali House is a fluid apartment, without barriers between one environment and another, to allow the smallests to fully enjoy the space. It is the home of which Studio Strato designed the renovation on the top floor of a building in an elegant Roman area.

Seasonal spacious house with attractive interior balcony

El Maqui House is a seasonal spacious house located in a nature reserve in Chile. The house has an area of 253 square meters and...