Studio Klánovice / Prodesi

- Advertisement -

Studio Klánovice by Prodesi

Studio Klánovice is a small wooden cabin designed by Czech studio Prodesi.

From the architect: The investor’s task was to create a smaller building on the property – a studio in the garden adjacent to the existing building. When considering the concept of the new building we were influenced by the beautiful area with mature pine trees that make a forest character of the land.

Studio Klánovice by Prodesi 1

The investor himself placed an emphasis on the maximum preservation of existing vegetation from the beginning of the project. Respectfully we subtly placed the studio the property without having to cut down a single tree, which seemed like an impossible task at the first glance.

Studio Klánovice by Prodesi 2

From the beginning we have approached proposal of the studio sensitively, with an emphasis on design and individual details. To this corresponds the addressing of the material for the structure, wooden facades, windows with frameless glazing and the bespoken execution of the interior.

Studio Klánovice by Prodesi 3

Most of the interior elements are made from the same material, from which is also built the supporting structure of the house – spruce solid wood panels. The main walls beautifully correspond with built-in furniture and form a unit. All pieces of furniture, as well as the interior walls, are provided with bleached painting, and solitary furniture and accessories also selected in soft tones, which together form an abstract representation of the whole interior.

Architects: Prodesi
Project: Studio Klánovice
Architect in Charge: Pavel Horák
Interiors: Ing. arch. Hana Viskupičová
Location: Praha-Klánovice, Czech Republic
Area: 78.0 m2 + + 25m2 terrace
Photography: Lina Németh

Studio Klánovice by Prodesi 4

Studio Klánovice by Prodesi 5

Studio Klánovice by Prodesi 6

Studio Klánovice by Prodesi 7

Studio Klánovice by Prodesi 8

Studio Klánovice by Prodesi 9

- Advertisement -

Cabrio apartment by HUNK design

Cabrio apartment is located on the top floor of a 19th century house, located in Provenierswijk district, North of Rotterdam and it has been...

Sugar Gum House / Architects Ink

Sugar Gum House has a sculptural simplicity; a clean, rectangular composition of brick and glass. Designed for a semi-retired couple, the compact footprint measures 21 by 10 metres over two levels.

Vacation Apartment Overlooking the Beautiful Beach of Tel Aviv

This vacation apartment, overlooking the beautiful beach and the urban views of Tel Aviv, was built in the late 1990s and hasn't been renovated since. The owners, a couple with two young children, live in London and come to visit Israel a few times a year.

Private Session collection by Vick Vanlian

  Vick Vanlian / V World SAL is one of Beirut’s distinguished and leading interior design firms, which specialize in project design, project executions and...

Downtown Asheville Apartment by Samsel Architects

This downtown apartment is a modern renovation in a historic Asheville building from 1905. Our design delivers a welcoming new home for the client, as well as for his extensive art collection.

Zhongshu Bookstore Built with 300 Tons of Steel and 30,000 Meters of Light Strips

Wutopia Lab recently designed an entirely white Zhongshu Bookstore in Xi’an, one of the most ancient cities in China which used to be the capital for thirteen dynasties, with 300 tons of steel and 30,000 meters of light strips.

A Contemporary Garage that Turns Into a Suspended Artist Workshop

Pierced with light on its flanks, the Artist Workshop is oriented towards the north and the views onto the lake. Spacious but intimate, the interior volume accommodates large formats of paintings. The minimalist play of surfaces and the rigor of the alignments put the artist’s work in scene and supports his concentration.

Bamboo House / Vilela Florez Studio

The Bamboo house is oriented towards the prevailing winds which crosses the pool water and the vegetation of the gardens to penetrate the bedrooms, cooling the constant breeze and refreshing the interior from the strong tropical heat.

Chestnut Residences / Edmonds + Lee Architects

For this four-story multifamily condominium building, Edmonds + Lee related the massing of the three-unit structure to the neighborhood’s existing context, but contrasted the neighboring facades with the use of contemporary details and a subtle play on plane and volume, all through the careful deployment of a crisply detailed glass box gently nudged into the street.

Open Eclectic Home Features Mix of Colors and Styles

The house is defined along an axis which separates the living areas on the south side and the gym and guest bedroom on the north. The linear axis is pronounced by a tower-like lobby and ends with a natural filtered eco-pool as the focal point.

Backyard Art Studio Designed for a Retired Art Teacher

This backyard art studio was created for a retired art teacher who still loves to create art and share the experience with her two daughters. Her home did not provide adequate guest quarters, so the art studio doubles as a guest/pool house